NavMenu

Beograd raspisao tendere za kapitalne projekte infrastrukture - Novi Dom zdravlja na Labudovom brdu

Izvor: eKapija Nedelja, 31.01.2016. 12:02
Komentari
Podeli
(Beograd) Grad Beograd objavio je tender za izgradnju novog Doma zdravlja na Labudovom brdu površine više od 2.000 kvadrata, vrednog 250 miliona dinara, kojim će se pokriti 44.000 stanovnika, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić, prenosi "Beoinfo".

On je gostujući na "TV Pink" rekao da je Grad objavio više tendera za kapitalne projekte infrastrukture i najavio da će u ponedeljak, 1. februara 2016. godine, biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije za Plave horizonte, dok je u petak dobijena saglasnost Evropske investicione banke za izgradnju pristupnih saobraćajnica Mosta na Adi prema Tošinom bunaru, posao vredan 30,5 mil EUR, gde će u martu početi radovi.

- Raspisali smo tender za izgradnju pristupnih saobraćajnica "Prokopu", pešačka zona u centru grada će početi da se radi u maju, rekonstrukcija Karađorđeve u junu, zatim kolektor Surčin-Dobanovci, vodovodna mreža u Ripnju, fekalni kolektor u Jelezovcu i mnogi drugi objekti koji su važni za građane prestonice. To su kapitalni projekti koji se konačno rade i svi delovi grada mogu da kažu da se ravnomerno razvijaju – naglasio je Vesić.

Govoreći o novoj usluzi Parking servisa "Start Stop", Vesić je precizirao da ona omomgućava građanima da plate parking za ono vreme koliko ostanu na parkingu, a ne kao do sada da plaćaju sat vremena, a ostaju desetak minuta.

- Aplikacija može da se preuzme besplatno i pomoću nje sugrađani mogu da startuju svoje parkiranje tako što pošalju poruku stop i obračunaće im se samo onoliko minuta koliko su parkirali. U narednih mesec dana krenućemo sa elektronskom prijavom gde će svi građani koji koriste pretplatne parking kartice u zonama gde žive moći ubuduće elektronskim putem da se prijavljuju i šalju svu dokumentaciju i dobijaju nazad karticu. Neće morati da gube vreme na šalterima već moći sve da završe onlajn – rekao je Vesić i dodao da je tendencija da se sve više poslova odrađuje na ovakav način, kao što su elektronske građevinske dozvole.

Gradski menadžer je naglasio da u užem centru grada realno nedostaje oko 5.000 parking mesta, a u širem oko 10.000 i ovaj problem se rešava izgradnjom podzemnih garaža.

- U narednih nekoliko meseci počećemo sa rekonstrukcijom garaže na Obilićevom vencu koja će dobiti novih 220 mesta, radimo novu garažu na Studentskom trgu, kada budemo rekonstruisali Trg republike i tu će biti garaža, kao i na Kosančićevom vencu. Plan je i da se Ulica kneza Miloša rekonstruiše iduće godine tako što će duž čitave ulice biti podzemne garaže, što je iskustvo iz Madrida i Barselone, a dobiće se dve nove trake u samoj ulici – istakao je Vesić i ponovio da je to u planu između ostalog i zato što će centar grada u naredne četiri godine biti pretvoren u pešačku zonu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.