NavMenu

Osnovano preduzeće "Aerodromi Srbije" - Uskoro letovi za Kraljevo

Izvor: Beta Nedelja, 31.01.2016. 10:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)Ilustracija
Preduzeće "Aerodromi Srbije" počeće da radi u prvoj polovini februara, odlučeno je u subotu, 30. januara 2016. godine na sednici Vlade Srbije, a prvi zadatak tog preduzeća, koje će imati dva zaposlena, biće uspostavljanje civilnog vazdušnog saobraćaja na aerodromu "Morava" u Kraljevu, u čije je opremanje uloženo 10 mil EUR.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, "Air Serbia" će odmah do tog aerodroma moći da leti avionima ATR-72, a posle dodatnog opremanja, možda već krajem ove i tokom sledeće godine, i ostalim avionima iz flote.

Osnovni zadaci preduzeća "Aerodromi Srbije" biće upravljanje, razvoj i održavanje aerodromske infrastrukture u Srbiji.

- To znači osposobljavanje za korišćenje već postojećih većih vojnih i mešovitih aerodroma u Srbiji koji bi se mogli koristiti za prevoz putnika i robe, ali i izgradnja novih aerodroma i povećanje bezbednosti na malim aerodromima - navodi se u saopštenju.

Preduzeće će se, dok ne započne sopstvene komercijalne aktivnosti, finansirati iz budžeta Srbije sa 10 miliona dinara godišnje. Sedište preduzeća će biti na Aerodromu "Nikola Tesla" i imaće dva zaposlena, uključujući v.d direktora Predraga Babića, dosadašnjeg rukovodioca sektora za investicije Aerodroma "Nikola Tesla", koga je na ovu funkciju imenovala Vlada do izbora direktora.

Stručnu i drugu pomoć novoformiranom preduzeću pružaće menadžment Aerodroma "Nikola Tesla".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.