NavMenu

Parking po minutu - Vozači u Beogradu od 1. februara sami određuju cenu parkiranja

Izvor: Blic Petak, 29.01.2016. 12:13
Komentari
Podeli

(Foto: redstone/shutterstock.com)
Većini vozača u zoniranim delovima grada znači svaki parking, minut i dinar. A od ponedeljka bi mogli da imaju sve to. Tada će startovati nova mobilna aplikacija "Parking servisa" START-STOP pomoću koje će vozači parking u zoniranim delovima plaćati po minutu, a ne po satu.

Dakle, vozače će parking u zoni koštati tačno onoliko koliko su ga koristili. Parking karta se kupuje klikom na "Start" u opciji "Započni parkiranje", tako što se upiše registracija i izabere zona ili SMS parkiralište. Vreme parkiranja može više puta da se pokrene i zaustavi dok god je u vremenskim okvirima odgovarajuće zone (Zona 1 – 60 minuta, Zona 2 – 120 minuta, Zona 3 – 180 minuta).

- Parking servis na ovaj način izlazi u susret vozačima koji su imali pritužbe da parkiranje od desetak minuta plaćaju kao da su proveli sat vremena. Sada će, na primer, za zadržavanje od 30 minuta u crvenoj zoni, plaćati 28 dinara, dok ih je ranije to koštalo 56 dinara, kao da su bili parkirani sat vremena. Znamo da građanima znači svaki dinar i zato im naša START-STOP aplikacija omogućava da više ne brinu o vremenu i svoje obaveze usklađuju kako bi iskoristili pun sat parkiranja koji su platili. Sada mogu sami da upravljaju vremenom korišćenja parkirališta, a aplikacija sabira minute za svaku od zona, i na kraju meseca plaćaće mnogo manje račune, samo za vreme koje su stvarno proveli na parkingu – kaže Andrija Čupković, direktor "Parking servisa".

Kada potpiše ugovor, korisnik dobija i link pomoću koga može da se uloguje. U zavisnosti od toga da li su za korišćenje aplikacije zainteresovani pojedinci ili firme, treba prilikom potpisivanja ugovora da dostave na uvid ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu, odnosno dokaz o sedištu firme na teritoriji grada Beograda. Pravo na ugovor i korišćenje START-STOP aplikacije imaju korisnici koji nemaju prethodna dugovanja za neplaćene dnevne karte.

Zahtev za korišćenje aplikacije, kao i sve potrebne informacije o uslovima i načinu korišćenja aplikacije, dostupni su na sajtu "Parking servisa", www.parking-servis.co.rs, i u poslovnicama Korisničkog servisa (Kraljice Marije br. 7, Starine Novaka br. 22, Mileševska br. 51). Osobe koje nemaju vozilo u svom vlasništvu ili nisu "ovlašćeni" korisnik vozila, ne mogu da potpišu Ugovor za korišćenje START-STOP aplikacije.

Cena parkiranja po započetom satu u zonama:

*zona cena (u dinarima)

crvena (prva) 56

žuta (druga) 48

zelena (treća) 41

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.