NavMenu

Kompanije iz Tunisa na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Izvor: eKapija Sreda, 27.01.2016. 15:57
Komentari
Podeli
(Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
Ambasador Tunisa u Beogradu, Mohamed Bougamra sastao se u sredu, 27. januara 2016. godine, sa generalnim direktorom "Novosadskog sajma" Slobodanom Cvetkovićem, a prilikom posete najavljeno je učešće firmi iz Tunisa na ovogodišnjem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

Kako je saopšteno iz "Novosadskog sajma", Ambasada Tunisa će animirati regionalne privredne komore, Unije privrednika Tunisa i Nacionalni centar za promociju uzvoza, kako bi se što više firmi iz te zemlje predstavilo na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu od 14. do 20. maja.

Cvetković je istakao da bi predstavljanje tuniskih kompanija bila i prilika za unapređenje saradnje i robne razmene između dve zemlje. On je predložio i nastup Tunisa na Sajmu turizma, kao šansu da se dodatno promovišu turističke destinacije u ovoj zemlji.

Ambasador Tunisa u Beogradu Mohamed Bougamra, pokazao je izuzetno interesovanje i inicijativu za nastup tuniskih firmi na Poljoprivrednom sajmu. On je naglasio da je ta zemlja veliki izvoznik urmi, tunjevine, južnog voća, a da je u 2015. godini bila čak najveći izvoznik maslinovog ulja u zemlje Evropske unije. On je naveo da je poljoprivredni sajam prilika da Tunis poveća izvoz tih proizvoda u Srbiju.


Najznačajnija manifestacija "Novosadskog sajma" i najveći agrobiznis događaj u ovom delu Evrope "Međunarodni poljoprivredni sajam" promovisaće proizvode i usluge iz više od 60 zemalja sveta. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Italija.

Posetioce očekuje bogata izložba poljoprivredne mehanizacije, a pripremaju se i nacionalna izložba stoke i izložba organske proizvodnje. Međunarodni poslovni susreti "AgroB2B@NSFair" i ove godine će omogućiti saradnju preduzetnika i institucija sa različitih krajeva sveta. U Kongresnom centru "Novosadskog sajma", koji obezbeđuje modernu infrastrukturu, biće organizovane promocije, prezentacije, stručni skupovi kao i drugi poslovni događaji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.