Izvor: eKapija | Utorak, 26.01.2016.| 12:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

"IN Hotel" dobio međunarodni ekološki sertifikat "Zeleni ključ"

"IN Hotel" dobitnik sertifikata "Zeleni ključ"
Dodelom "Green Key" ("Zeleni ključ") sertifikata "IN Hotelu" 25. decembra 2015. godine, Beograd i Srbija dobili su još jedan hotel sa ovom ekološkom oznakom, i to hotel koji ne pripada ni jednom hotelskom lancu, vec egzistira i posluje, već desetu godinu potpuno samostalno.

Tokom zvanične ceremonije u "IN Hotelu", ambasador održivog razvoja i životne sredine "Zeleni ključ" projekta, Aleksandra Miladinović, predala je sertifikat i zastavu generalnom direktoru "IN Hotela", Ružici Petrović Dedijer.

- "IN Hotel" ne odustaje u stalnom usavršavanju, novinama i razvoju u svim oblastima. Željom da uvedemo ekološku oznaku "Green Key", potvrđujem našu stalnu želju i istrajnost u postizanju novih kvaliteta u svim sferama a naročito u životnoj sredini- istakla je Petrović Dedijer.

U Srbiji, "Green Key" sertifikat kontroliše i sprovodi organizacija Ambasadori održivog razvoja i životne sredine. Ovaj nacionalni operator, koji dodeljuje "Green Key" sertifikat, započeo je implementaciju programa sertifikacije u Srbiji u 2014. godini.

Menadžment i zaposleni "IN Hotela" su veoma brzo shvatili važnost ovakvog odgovornog ponašanja prema sredini, te zato nije bilo preterano teško obezbediti brojne uslove i ispuniti kriterijume koji su bili neophodni za dobijanje sertifikata.

- Kako bi "IN Hotel" stekao pravo na "Green Key" sertifikat morali smo da ispunimo niz uslova u vezi sa očuvanjem životne sredine, obuhvatajući širok spektar kriterijuma, od ekoloških do pravnih zahteva, akcionih planova, procedura, edukacija i komunikacija- saopšteno je iz ovog hotela.

"IN Hotel" ima sisteme za uštedu vode i električne energije (većinu hotelskog osvetljenja čine LED lampice za uštedu energije). Hotel se snabdeva kod lokalnih proizvođača organske hrane, vodi računa o reciklaži i odvajanju otpada, te o podizanju ekološke svesti pri upotrebi hemija za čišćenje.

Zanimljivo je da "Green Key" sertifikat podrazumeva dugoročan niz akcija i mera koje se vrednuju na godišnjem nivou i samim tim obezbeđuje kontinuitet u razvoju ovakvog društveno korisnog ponašanja i očuvanja okoline od strane svih učesnika u programu, odnosno objekata koji poseduju ovaj sertifikat.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.