Izvor: eKapija | Utorak, 26.01.2016.| 12:28

"IN Hotel" dobio međunarodni ekološki sertifikat "Zeleni ključ"

"IN Hotel" dobitnik sertifikata "Zeleni ključ"
Dodelom "Green Key" ("Zeleni ključ") sertifikata "IN Hotelu" 25. decembra 2015. godine, Beograd i Srbija dobili su još jedan hotel sa ovom ekološkom oznakom, i to hotel koji ne pripada ni jednom hotelskom lancu, vec egzistira i posluje, već desetu godinu potpuno samostalno.

Tokom zvanične ceremonije u "IN Hotelu", ambasador održivog razvoja i životne sredine "Zeleni ključ" projekta, Aleksandra Miladinović, predala je sertifikat i zastavu generalnom direktoru "IN Hotela", Ružici Petrović Dedijer.

- "IN Hotel" ne odustaje u stalnom usavršavanju, novinama i razvoju u svim oblastima. Željom da uvedemo ekološku oznaku "Green Key", potvrđujem našu stalnu želju i istrajnost u postizanju novih kvaliteta u svim sferama a naročito u životnoj sredini- istakla je Petrović Dedijer.

U Srbiji, "Green Key" sertifikat kontroliše i sprovodi organizacija Ambasadori održivog razvoja i životne sredine. Ovaj nacionalni operator, koji dodeljuje "Green Key" sertifikat, započeo je implementaciju programa sertifikacije u Srbiji u 2014. godini.

Menadžment i zaposleni "IN Hotela" su veoma brzo shvatili važnost ovakvog odgovornog ponašanja prema sredini, te zato nije bilo preterano teško obezbediti brojne uslove i ispuniti kriterijume koji su bili neophodni za dobijanje sertifikata.

- Kako bi "IN Hotel" stekao pravo na "Green Key" sertifikat morali smo da ispunimo niz uslova u vezi sa očuvanjem životne sredine, obuhvatajući širok spektar kriterijuma, od ekoloških do pravnih zahteva, akcionih planova, procedura, edukacija i komunikacija- saopšteno je iz ovog hotela.

"IN Hotel" ima sisteme za uštedu vode i električne energije (većinu hotelskog osvetljenja čine LED lampice za uštedu energije). Hotel se snabdeva kod lokalnih proizvođača organske hrane, vodi računa o reciklaži i odvajanju otpada, te o podizanju ekološke svesti pri upotrebi hemija za čišćenje.

Zanimljivo je da "Green Key" sertifikat podrazumeva dugoročan niz akcija i mera koje se vrednuju na godišnjem nivou i samim tim obezbeđuje kontinuitet u razvoju ovakvog društveno korisnog ponašanja i očuvanja okoline od strane svih učesnika u programu, odnosno objekata koji poseduju ovaj sertifikat.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.