Izvor: eKapija | Ponedeljak, 25.01.2016.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Veliki interes Rusa za medicinski turizam u Srbiji

Ruski poslovni klub iz Beograda krajem decembra 2015. organizovao je u Moskvi direktne susrete vlasnika i menadžmenta Atomske banje sa firmama: "Amed Tour", "Ventus" i "Pak Group", koje su specijalizovane za medicinski turizam kao i agencijom "Natali Tours" koja se bavi klasičnim turizmom. Susreti su bili veoma uspešni i postignut je dogovor o saradnji – slanju klijenta za korišćenje usluga Atomske banje.

Navedeni organizatori medicinskog turizma do sada nisu u svojim programima imali Srbiju. Agencija "Ventus" koja je proglašena za najbolju agenciju Podmoskovlja i "Pak Group" na svojim sajtovima postavljalju prezentaciju Atomske banje.

Sve ove agencije zainteresovane su i za druge banje u Srbiji, tako da su organizovani i B2B susreti sa Prolom banjom, Lukovskom banjom i Specijalnom bolnicom "Merkur" u Vrnjačkoj banji. U februaru 2016. menadžment "Ventusa" i "Pak group"-e biće u poseti svim ovim banjama radi upoznavanja sa potencijalima i konkretizacije saradnje.

Sa ruskim turtističkim agencijama pokrenuti su programi pod nazivom "Upoznajte Srbiju i njeno gostoprimstvo". U saradnji sa hotelom "Zepter", vilom "Drina" i restoranom "Vrelo" pripremljen je prvi program, zimski i letnji, u trajnju od 10 i 12 dana. Osim boravka u Beogradu organizovan je boravak u vili "Drina" i obilazak Andrićgrada, Mokre gore, turističkog kompleksa Drvengrad, više manastira, Zlatibora i dr.

- Srbija ima šta da ponudi ruskim turistima. Potrebni su privlačni programi ali i B2B susreti sa organizatorima putovanja. Mnogi ruski organizatori medicinskog turizma i putovanja traže nove destinacije - izjavio je za "eKapiju" Vladan Branković, izvršni direktor Ruskog poslovnog kluba u Beogradu.

Više informacija na sajtu www.ruskiposlovniklub.rs i www.russianbusinessclub.ru

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.