Izvor: Dnevnik | Sreda, 12.01.2005.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zrenjanin,Rekonstrukcija lokalne putne mreže, mostova i početak izgradnje Banatske magistrale

 Zrenjanin se nalazi u čvorištu robnih i putničkih saobraćajnih povezan sa 135 km magistralnih, 68 km regionalnih i 123 km lokalnih puteva, od kojih su mnogi u lošem stanju.


Stoga je  predviđena rekonstrukcija i izgradnja oko lokalne putne mreže na najkritičnjim tačkama, kao i rekonstrukcija nekoliko mostova i objekata u ovom delu saobraćaja. U samom gradu bila je predviđena rekonstrukcija nadvožnjaka u industrijskoj zoni na izlazu prema Beogradu, kao i završetak gradske obilaznice, a od ostalih saobraćajnica planiran je završetak rekonstrukcije puta Zrenjanin – Kikinda i Klek – Žitište, kao i početak radova na rekonstrukciji puta Ečka – Tomaševac i Zrenjanin – Sečanj. Posebno mestu u razvojnim planovima drumskog saobraćaja zauzima takozvana Banatska magistrala, kao alternativna saobraćajnica autoputa Subotica–Novi Sad–Beograd. Ona bi se pružala od Horgoša i Novog Kneževca preko Kikinde i Zrenjanina do Pančeva, Kovina i Smedereva i omogućila bi ekonomičnije i brže povezivanje severa i juga zemlje na evropskim saobraćajnim tokovima, uz obilaženje Beograda, koji ima velike probleme sa tranzitnim saobraćajem.

Direkcija za izgradnju i uređenje grada će izdvojiti oko 50 mil din i usmeriti ih na završetak prve i početak druge faze zrenjaninske obilaznice, koja je, istina, sastavni deo Banatske magistrale, ali čini samo jedan manji, skoro zanemarljiv deo ove saobraćajnice.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.