Izvor: Dnevnik | Subota, 23.01.2016.| 13:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Lekovi na recept u više od 500 privatnih apoteka u 2016.

(Foto: EM Karuna/shutterstock.com)
Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije, osim Vojno medicinske akademije u Beogradu, sklopio je za ovu godinu ugovore s još 969 davalaca zdravstvenih osiguranja iz obaveznog zdravtvenog osiguranja.

iz obaveznog zdravtvenog osiguranja. Ugovoreni su sklopljeni sa 296 zdravstvenih ustanova primarnog, sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite iz Plana mreže zdravstvenih ustanova, zatim sa 20 ustanova specijalizovanih za produženu rehabilitaciju i 25 instituta, odnosno zavoda za javno zdravlje.

Sklopljen je i ugovor sa 9 zdravstvenih ustanova, među kojima je Vojnomedicinski centar Novi Sad, Vojna bolnica Niš, Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", Institut za transfuziju krvi Srbije, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, Zavod za transfuziju krvi Niš i Zavod za antibaričnu zaštitu – Pasterov zavod. Ugovori su sklopljeni i sa 56 ustanove socijalne zaštite, kao i sa 5 zdravstvenih ustanova koje nisu u Planu mreže zdravstvenih ustanova.

Tu su sklopljeni ugovori sa Stomatološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Zavodom za zdravstvenu zaštitu radnika železnice Srbije, Osnovnom školom "Milan Petrović" iz Novog Sada, Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Medicinskim fakultetom u Prištini.

Republički fond za zdravstveno osiguranje sklopio je i ugovore sa 558 privatnih apoteka koje će izdavati lekove na recepte.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.