NavMenu

Potpisan ugovor o izgradnji golf centra u Zrenjaninu - Vrednost investicije oko 1 mil EUR

Izvor: RTV Nedelja, 24.01.2016. 16:46
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor beogradskog golf kluba "Sava" Ivica Suturović potpisali su danas ugovor o izgradnji golf centra u Zrenjaninu, a vrednost investicije je oko 1 mil EUR. Suturović je objasnio da će se Golf centar prostirati na površini od 16,2 hektara i očekuje se da će biti u funkciji za godinu dana.

On je dodao da će Golf centar imati otvoren teren sa 9 rupa, koji zadovoljava standarde međunarodnih takmičenja, kao i parking, klupsku kuću i pomoćni objekat.

Kako je naveo, zrenjaninski golf centar imaće i najduže vežbalište od 350 metara.

Suturović objasnio da su osim samih terena za golf predviđena i vežbališta koja će omogućiti formiranje škole golfa, te da će to biti jedini golf centar u regionu koji će okupiti sve igrače iz Srbije, ali će raditi i kao regionalni juniorski centar.

- U Srbiji ima oko 750 registrovanih golf igrača, od toga je dve stotine dece. Radimo na omasovljavanju i nadamo se da ćemo sledeće godine u ovo vreme imati bazu dece koja će krenuti sa treninzima - istakao je direktor glof kluba "Sava".

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da će Zrenjanin dobiti reprezentativni centar u sportu koji je uvršten u zvanični olimpijski program, a da će sada neuređeni deo grada poprimiti potpuno drugačiji izgled i razvojne mogućnosti u oblasti infrastrukture.


- Ovo je jedan od nekoliko projekata od nacionalnog značaja koji se realizuje u Zrenjaninu, pored Paraolimpijskog trenažnog centra i staze za auto-moto trke, što uz ostale potencijale treba gradu da donese nove razvojne mogućnosti- izjavio je Janjić.

U zrenjaninskoj OŠ "Žarko Zrenjanin" već radi škola golfa, a očekuje se da će izgradnjom golf centra ovaj sport odmah imati pristalice u Zrenjaninu.

Generalni sekretar Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović kazala je da je ovaj projekat važan ne samo za golf klub "Sava", koji je i finansijer, već i za Golf asocijaciju Srbije jer se time dobija mogućnost da jedan od najmasovinijih individualnih sportova "zaživi" u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.