NavMenu

Šabačko građevinsko preduzeće "Set" zaposliće još 100 radnika - U planu gradnja više od 100 stanova

Izvor: Danas Četvrtak, 21.01.2016. 15:49
Komentari
Podeli
(Ilustracija) Iako je kriza u građevinarstvu evidentna, šabačko preduzeće "Set" za ovu godinu planira upošljavanje još sto novih radnika. "Set" je osnovan 2003. godine, kao preduzeće za projektovanje i izgradnju, i do sada se razvijalo uz dobro poslovanje i pronalaženje novih tržišta.

Usvojilo je visoke međunarodne standarde u građevinarstvu ISO 9901 i 14001, što je u ovoj branši vrh. Posebno značajni su poslovi visokogradnje. Trenutno ima 140 zaposlenih, od čega je više od trećine sa fakultetskom diplomom.

- Imamo velike poslove na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u Šapcu, izgradnji deponije u Subotici, u Šapcu smo započeli izgradnju 30 stanova, a očekujemo da ćemo graditi još sto, dok u Beogradu imamo ugovorene poslove za 200 stanova. To su veliki i ambiciozni poslovi, ali se suočavamo i sa neažurnošću komunalnih preduzeća, tako da se dešava da pojedini priključci kasne i četiri meseca. Ipak, zbog obima poslovanja očekujemo da uposlimo oko stotinu novih radnika - kaže Milenca Srećković, direktor ovog preduzeća.

Inače, nekada je u Šapcu radilo nekoliko hiljada radnika u građevinarstvu. Samo "Izgradnja", koja je izgradila pola grada i najvažnije fabrike, imala je više od hiljadu zaposlenih, ali je otišla u stečaj.

Trenutno je u Šapcu u oblasti građevinarstva angažovano oko hiljadu radnika, što dovoljno govori da su poslovi u ovoj oblasti zastali.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.