Izvor: eKapija | Četvrtak, 25.10.2007.| 12:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Formiran žiri za "Diskobolos" - konkurs otvoren do 20. novembra

Konkurs za "Diskobolos 2007", međunarodno priznanje za ostvarenje u primeni informatičkih i komunikacionih tehnologija (ITC) otvoren je do 20. novembra 2007. godine, a juče (24. oktobra 2007. godine) je svečanom sednicom u Privrednoj komori Srbije, otpočeo sa radom međunarodni žiri za ovogišnju dodelu.

"Diskobolos" je u proteklih 12 godina postao sinonim za nakvalitetnija ostvarenja realizovana na domaćem tlu, a od ove godine u saradnji sa komorama i ICT asocijacijama regije, postao je prestižno priznanje i izvan teritorije Srbije, navedeno je u saopštenju JISA (Jedinstveni informatički savez Srbije), koja je i davalac priznanja.

Kako je priznanje "Diskobolos" internacionalizovano, za predsednika ovogodišnjeg žirija izabran je Niko Schlamberger, dugogodišnji predsednik regionalne IT STAR asocijacije, potpredsednik IFIP – Internacionalne federacije informatičkih profesionalaca i novoizabrani predsednik CEPIS – Evropske skupštine ICT organizacija, što će, kako se navodi u saopštenju, svakako priznanju "Diskobolos" dati novu težinu i još veći značaj. Osim predsednika, žiri broji još 23 člana.

Kancelarija JISA kao davalac priznanja, primila je već više od 20 kandidatura pretežno sa teritorija bivših jugoslovenskih republika. Prema rečima predsednika JISA, Đorđa Dukića, ovo je prvi put da se kandidati javljaju i pre nego je žiri sastavljen, što obećava da će ove godine broj kandidata za ovo prestižno priznanje daleko nadmašiti sve prethodne godine.

Svečano uručenje priznanja je 18. decembra 2007. u Beogradu, u hotelu "Continental" u 20 časova. Priznanja će biti dodeljena u 11 kategorija: proizvodnja i projektovanje, upravljanje, društvene delatnosti, finansije, zdravstvo, obrazovanje, usluge, stručni skupovi, RTV emisije, izdavaštvo i strani partneri.

Više informacija na http://www.jisa.org.yu/

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.