NavMenu

Hans Van Bajlen novi predsednik Upravnog odbora "Henkela"

Izvor: eKapija Utorak, 19.01.2016. 08:26
Komentari
Podeli
(Foto: henkel.com)
Dosadašnji predsednik Upravnog odbora kompanije "Henkel", Kasper Rorsted, na sopstveni zahtev napustiće kompaniju 30. aprila 2016. godine. Rorsted je bio član Upravnog odbora "Henkela" 11 godina, od čega je osam proveo na mestu predsednika. Funkciju predsednika Upravnog odbora preuzeće Hans Van Bajlen, a odluka će stupiti na snagu 1. maja 2016. godine.

Van Bajlenova uspešna karijera u "Henkelu" počela je 1984. godine, a od 2005. godine član je Upravnog odbora zadužen za sektor "Beauty care". Njegovo imenovanje za predsednika Upravnog odbora već od proleća omogućiće mu da predvodi razvoj nove strategije koju će "Henkel" objaviti krajem ove godine, kao i da upravlja njenim uspešnim sprovođenjem.

- Postavljanjem Hansa Van Bajlena za predsednika Upravnog odbora pravovremeno smo imenovali jakog naslednika za poziciju predsednika, kao što je i uobičajena praksa u kompaniji "Henkel". On je odličan izbor budući da iza sebe ima bogato međunarodno iskustvo u upravljanju brendovima i tržištima, a ujedno je i dugogodišnji član Upravnog odbora kompanije. U ime našeg rukovodstva i zaposlenih, želim mu sve najbolje i mnogo uspeha na novoj poziciji - izjavila je dr Simon Bagel Trah, predsednica Nadzornog odbora i Odbora akcionara kompanije "Henkel".

Ime osobe koja će naslediti Hansa Van Bajlena na poziciji izvršnog potpredsednika sektora "Beauty care" biće blagovremeno objavljeno.

- Čast mi je na poverenju ukazanom ovim imenovanjem. Unapred se radujem što ću zajedno sa kolegama iz Upravnog odobra i odličnim globalnim timom oblikovati budućnost naše kompanije. Imamo snažne brendove i tehnologije, vodeće pozicije na mnogim tržištima i kategorijama u svetu, kao i jaku snagu po pitanju inovacija. Kroz nastavak razvoja na tim temeljima, zajedničkim snagama uspešno ćemo voditi "Henkel" u budućnosti - izjavio je Van Bajlen.

Hans Van Bajlen pridružio se kompaniji "Henkel" 1984. godine. Njegova uspešna karijera u toj kompaniji obuhvata 31 godinu na upravljačkim pozicijama sa širokom geografskom pokrivenošću u dve "Henkelove" poslovne jedinice, "Deterdženti i kućna hemija" i sektor "Beauty care". Počeo je u Belgiji, da bi se njegova zaduženja ubrzo proširila na zemlje Beneluksa, a potom na Francusku, zapadnu Evropu, područje Bliskog istoka i Afrike, Severnu Ameriku, Azijsko-pacifički region i Latinsku Ameriku. Od 2005. godine, Hans Van Bajlen je član Upravnog odbora, nadležan za sektor "Beauty care".

Rođen je 1961. godine u Berhemu u Belgiji. Diplomirao na Univerzitetu u Antverpenu i stekao diplomu iz poslovnog upravljanja, kao i zvanje diplomiranog ekonomiste. Oženjen je i ima troje dece.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.