Izvor: Ozonpress | Ponedeljak, 18.01.2016.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Auto Čačak" kupio klanicu - Upravljanje povereno "Kotlenik prometu"

(Foto: yamix/shutterstock.com)
Preduzeće za proizvodnju i preradu mesa "Kotlenik promet" u Lađevcu novi je gazda gradske klanice u Čačku, koja je od početka ove decenije u stečaju i ne radi. Klanicu je u petak (16. januar 2016. godine), na javnom nadmetanju, kupilo privredno društvo "Auto Čačak" i na osnovu poslovnog sporazuma ustupilo na korišćenje "Kotleniku".
Ovaj pogon je 2004, od radnika, za 196.000 EUR preuzeo Panto Vučurović iz Bijele kod Herceg Novog, a posle pada u stečaj prodavana je čak sedam puta. Osmi pokušaj, bio je srećan. Procenjena vrednost klanice bila je 86 miliona dinara. Početna na nadmetanju bila je 17,22 miliona dinara, uz dvoje učesnika. Jedan je bio konzorcijum fizičkih lica – Tatjana Jevđović-Ružić iz Mrčajevaca i Đorđe Vujović iz Italije – a pobedio je drugi. Direktor "Auto Čačka", Milun Todorović, ponudio je 17,6 miliona dinara i tu je takmičenju bio kraj.

– "Auto Čačak" nema nameru da se bavi ovom delatnošću. Imamo drugu zamisao. Da oživimo jedan pogon koji je stariji od veka, da u prvih nekoliko meseci zaposlimo 30, a do kraja godine, ako posao bude išao dobrim tokom, još toliko sugrađana, na proizvodnji i preradi mesa, izradi polutrajnih kobasica koje su ovde spravljane još pre 50 godina. Ali, sve to, i klanicu i posao, poverićemo "Kotleniku", uz odgovarajući sporazum o saradnji – rekao je Milun Todorović za "Politiku".

On je naveo da "Kotlenik", kao porodično privredno društvo, uključuje četiri pokolenja i dodaje da će to preduzeće iz sela na sredokraći Čačka i Kraljeva kompletan pogon za preradu preseliti u grad u upravo dobijenu klanicu. Todorović ističe da je osnovni cilj "Auto Čačka" u ovom poduhvatu bio da se obezbedi zaposlenje za što više Čačana.

"Kotlenik" trenutno ima 2.000 junadi u tovu i farmu zatvorenog tipa od 1.000 krmača, a zapošljava 200 radnika. Drže 22 prodavnice u Srbiji sa godišnjim obrtom oko dve milijarde dinara. Namera poslovodstva je da se počne izvoz na tržište Rusije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.