Izvor: Glas javnosti | Četvrtak, 23.06.2005.| 14:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Stigla samo jedna ponuda - "Grand kafe" za kupovinu najveće konditorske fabrike "Soko Štark" Beograd

"Grand kafa" (partner Droga Kolinska) je, najverovatnije, budući vlasnik "Soko Štarka" zato što pored njihove ponude za preuzimanje 100 odsto akcija ove konditorske fabrike nije stigla nijedna druga. "Grand" minimalno kupuje 36 odsto akcija, a spreman je da otkupi i sve ponuđene. Jedina mogućnost da ponuda propadne je da akcionari ne daju nalog za prodaju najmanje 36 odsto vlasništva. Ponuđena cena je 900 dinara po akciji. U narednih sedam dana, do 29. juna, oko 3.500 akcionara koji poseduju 58 odsto akcija, kao i država sa 42 odsto u Akcijskom i PIO fondu, treba da donesu konačnu odluku o prodaji.

Menadžment "Štarka" je najavljivao zainteresovanost i nekih multinacionalnih kompanija ali, i pored spekulacija da su među njima "Nestle", "Kraft", kao i investicioni fond koji vodi "Salford", oni se nisu oglasili.

Miodrag Đorđević, direktor Agencije za privatizaciju, kaže da će o prodaji državnih akcija "Grandu" odluka biti doneta ovih dana. "Grand" je, uz otkup 100 odsto akcija, spreman da investira narednih godina oko 15 mil EUR, kao i da obezbedi 5 mil EUR za socijalni program.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.