NavMenu

Seminar o nabavkama Vojske Srbije i Crne Gore

Izvor: Danas Četvrtak, 23.06.2005. 15:03
Komentari
Podeli

Nabavka nove opreme i tehničko osavremenjivanje oružanih jedinica Vojske SCG, što se u poslednje vreme navodi kao prioritet u reformi odbrambenog sistema naše zemlje, trebalo bi u što većoj meri da doprinese i oporavku domaće vojne industrije, otvaranju novih radnih mesta i upošljavanju proizvodnih kapaciteta koji već godinama ne rade, naglašeno je na otvaranju dvodnevnog seminara u Klubu Vojske SCG "Topčider".

Učesnicima skupa obratila su se trojica američkih stručnjaka za oblast vojnog menadžmenta, koji su ukazali na pojedine primere i iskustva koje oružane snage SAD imaju u vojnim nabavkama. Džejms P. Meknulti, bivši vojni pilot, sada profesor Univerziteta za nabavku odbrane u Los Anđelesu, naglasio je da bi za Srbiju i Crnu Goru bilo od velikog značaja kada bi se "zahtevi i potrebe vojske uskladile sa mogućnostima nacionalne privrede" i ukoliko bi se na tom polju razvila obostrano korisna saradnja.


Načelnik Uprave za snabdevanje Ministarstva odbrane SCG pukovnik Mile Bogdanović podsetio je da tokom poslednjih godina, zbog nedostatka novca, u SCG nije mnogo ulagano u opremanje vojske. Objasnio je da se takva situacija danas pokušava prevazići, i da je s tim ciljem formiran Fond za reformu vojske u čijoj je nadležnosti prodaja nepokretnosti, ali i zastarelih pokretnih vojnih resursa.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.