NavMenu

Investitori zainteresovani za banjska lečilišta

Izvor: eKapija Petak, 15.01.2016. 10:45
Komentari
Podeli

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović rekao je za RTS da za banje u Srbiji postoji interesovanje potencijalnih investitora.

Dragan Stevanović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da će one banje koje eventualno u ovom prvom krugu ne budu u toj priči, raditi verovatno po istim princiima po kojima i sada rade.

- Tamo gde to ne bude bilo moguće, za tu namenu obezbeđena su sredstva i u ovoj godini, govorimo o socijalnim programima, ako za to bude bilo potrebe - naglasio je Stevanović.

Naveo je da se Ministarstvo privrede apsolutno zalaže za proces privatizacije, a kojom brzinom i kojim načinom će se on odvijati, zavisi od administrativnih procedura i pojedinih sudskih procesa koji su u toku.

Stevanović smatra da zaposleni u banjama u Srbiji nemaju razloga za zabrinutost.

Generalni sekretar Udruženja banja Srbije Vladan Vešković, međutim, smatra da bi banje u Srbiji trebalo bi da ostanu u većinskom vlasništvu države, čak i ako budu privatizovane.

- Ukoliko baš moraju da se privatizuju, država bi trebalo ostane vlasnik bar 51 odsto kapitala u tim banjama - izjavio je Vešković agenciji Beta i dodao da bi trebalo dobro razmisliti kako će biti sproveden proces privatizacije.



On je ocenio da bi privatni investitor trebalo da ulaže u prateće sadržaje kao što su, na primer, velnes i spa, a da je potrebno zadržati medicinske usluge u banjama.

Vešković je dodao da bi u bolje banje trebalo da se investira, a prodati one koje se bore za opstanak, ali da je poznato da su investitori zainteresovani za one koje uspešno posluju.

Prema njegovim rečima, na državi je da reši problem sporova između PIO fonda i specijalnih bolnica za rehabilitaciju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.