NavMenu

Za sat prerade 300 tona kamena - "Iva agrar" do najsavremenije drobilice u Srbiji stigla za 500.000 EUR

Izvor: RTS Četvrtak, 14.01.2016. 17:09
Komentari
Podeli

Lajkovačka "Iva agrar" platila je pola miliona evra najsavremeniju mobilnu drobilicu za kamen. Mašina, koja je uvezena iz Finske i trenutno je jedina u Srbiji, za jedan sat može da preradi trista tona kamena.

Već prilikom puštanja u rad, najsavremenija mobilna drobilica demonstrirala je moćnu proizvodnju kamenih agregata u kamenolomu "Ostres".

Lajkovačka "Iva agrar" malu fabriku za preradu kamena kupila je od finske kompanije "Meco minerale" za pola miliona evra.

- U pitanju je mobilna drobilica rotaciono udarnog tipa, kapaciteta 300 tona na sat i težine 55 tona - objašnjava Aleksandar Vidović, predstavnik finske kompanije.

- Trenutno je najsavremenija drobilica u Srbiji i, u odnosu na prethodne, karakteriše je smanjena potrošnja uz povećani kapacitet drobljenja."

Nova mobilna drobilica čiji rad će nadgledati samo jedan stručnjak u smeni, u mogućnosti je da proizvede sve vrste kamenih agregata.

"U kamenolomu Ostres do sada su radila dva stabilna postrojenja kapaciteta pet hiljada tona dnevno. Sa novom drobilicom udvostručićemo kapacitete", ističe dipl. inženjer Marko Jovanović. "Ona će moći da melje sve potrebne granulacije materijala koje smo mleli na starim postrojenjima."

"Iva agrar" postaje lider u proizvodnju kamena i kamenih agregata. U Srbiji ona je jedan od glavnih proizvođača mlevenog kamena za potrebe putne infrastrukture.

Mobilnu drobilicu, prema rečima Živorada Lazarevića, vlasnika i direktora "Iva agrara", nabavili su kako bi zadovoljili sve potrebe svojih kupaca:

"Posebno smo je kupili zbog Koridora 11, koji prolazi pored našeg kamenoloma."

Rezerve kamenoloma "Ostres" procenjene su na pedeset godina. "Iva agrar" uskoro će otvoriti i kamenolom "Bajevac", duplo većeg kapaciteta.

U planu je da moderna drobilica radi u tri smene kako bi se obezbedile potrebne količine agregata za Koridor 11.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.