NavMenu

Sa Nemcima do Njujorka, Čikaga i Majamija - "Air Serbia" ulazi na tržište SAD sa kompanijom "Air Berlin"

Izvor: Tanjug Četvrtak, 14.01.2016. 13:26
Komentari
Podeli
"Air Serbia" je proširenjem kod-šer sporazuma sa aviokompanijom "Air Berlin" uspostavila vazdušnu vezu između Beograda i SAD sa samo jednim presedanjem, saopštio je danas srpski avioprevoznik.

"Air Serbia" će po tom sporazumu dodeliti svoju oznaku na 28 nedeljnih letova koje "Air Berlin" obavlja između svojih čvorišta u Berlinu i Diseldorfu i tri značajna grada u SAD - Njujorka, Čikaga i Majamija. Karte za ove kod-šer letove moći će da se kupe od 15. januara za putovanja počev od 1. februara, putem sajta airserbia.com, poslovnica aviokompanije "Air Serbia" i "Air Berlin", kao i putničkih agencija.

- Veoma nam je drago što učvršćujemo naše partnerstvo sa aviokompanijom "Air Berlin", čime našim gostima pružamo mogućnost pogodnih transatlantskih kod-šer letova između SAD i Srbije, preko Nemačke - rekao je generalni direktor kompanije "Air Serbia" Dane Kondić.

On napominje da ovaj čin predstavlja istorijski povratak JU oznake na tržište SAD, što je ključni deo strategije razvoja mreže linija i priprema za uspostavljanje direktnih letova za Njujork, koji će se od juna meseca obavljati pet puta nedeljno.

- Kod-šer letovi do Njujorka dopunjavaće našu direktnu liniju, omogućavajući time veći izbor, veću fleksibilnost i svakodnevne veze sa ovom metropolom sa više od 20 miliona stanovnika - kazao je Kondić.

Sporazum, takođe, pokriva letove ka Čikagu, najvećem gradu srpske dijaspore u SAD, i Majamiju, popularnoj destinaciji poznatoj širom sveta po plažama, kulturnom i noćnom životu, dodao je on.

- Naši kod-šer letovi sa aviokompanijom "Air Berlin", koja je takođe član grupacije "Etihad Airways partners", odličan je primer kako nam partnerstva omogućavaju da u jednom potezu proširimo domet naše mreže, pojačamo prisustvo brenda "Air Serbia" i povećamo mogućnost konekcija za putnike u vazdušnom saobraćaju - naveo je Kondić.

"Air Serbia" će uvesti redovne dugolinijske letove ka Njujorku u junu 2016. godine, čime će posle 24 godine ponovo povezati srpsku prestonicu sa SAD i otvoriti značajan novi vazdušni most za region Balkana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.