Izvor: eKapija | Sreda, 13.01.2016.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Onlajn klinika "VisMedic" najuspešniji startap - Održano drugo takmičenje mladih preduzetnika "Ring Srbija"

Udruženje mladih privrednika Srbije (UMPS) organizovalo je u utorak, 12. januara 2016. godine u Privrednoj komori Srbije (PKS), drugo po redu takmičenje mladih preduzetnika - "Ring Srbija".

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda i uz podršku kompanije "Microsoft" i brojnih partnera, u improvizovanom bokserskom ringu našlo se 11 startap kompanija koje su odmeravale snage u različitim kategorijama biznisa. Titulu najboljeg osvojio je "VisMedic" - onlajn klinika koja omogućava pacijentima da se konsultuju sa lekarima putem videa, razgovora preko Interneta i kroz razmenu poruka.

- Ponosan sam što ću predstavljati Srbiju na regionalnom "Get in the Ring" takmičenju u Sofiji - rekao je vlasnik "VisMedic"-a Goran Ocokoljić nakon završenog događaja.

Pobeda na ovom takmičenju omogućava učešće na svetskom prvenstvu startapova u Južnoj Americi, u martu 2016. godine, gde pobednika čeka nagrada u vrednosti od čak milion evra.

Goran Ocokoljić, "VisMedic"
Branislav Nikolić, predsednik "Ring Srbija", koji je i sam mladi preduzetnik, istakao je da se Srbija našla među više od 50 zemalja koje imaju priliku da pošalju svog predstavnika na sedmo finalno "Get in the Ring" takmičenje. Cilj ovog projekta je da pomogne startapima da kroz mentorstvo, umrežavanje i lakši pristup neophodnim finansijskim sredstvima postanu brzorastuće kompanije.

Takmičenju je prisustvovao i član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević koji je podsetio da je prvo takmičenje mladih preduzetnika održano u Skupštini grada Beograda, sa namerom da se podrže talentovani ljudi na početku poslovne karijere.

Učesnici ovogodišnjeg takmičenja pripremali su se uz stručnu pomoć USAID Projekta održivog lokalnog razvoja, a podršku su pružili i Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd i Privredna komora Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.