NavMenu

Uoči završetka karijere, košarkaš Aleksandar Đorđević okuplja svetsku elitu u Beogradu

Izvor: Politika Četvrtak, 23.06.2005. 14:26
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Parezanović)

O veličini Aleksandara Đorđevića, pored nezaboravnih poteza na terenu i van njega, govori i spisak košarkaša koji će učestvovati u njegovoj oproštajnoj utakmici, 3. jula u "Pioniru". Ne pamti se da jedan evropski igrač uspeo da okupi toliko slavnih imena koja su za ovu priliku podeljena na "plave" i "bele".

"Plavi": Marko Jarić, Igor Rakočević, Predrag Stojaković, Dejan Tomašević, Željko Rebrača, Vladimir Radmanović, Predrag Drobnjak, Dejan Bodiroga, Nenad Krstić, Milan Gurović, Goran Grbović, Miodrag Marić, Peter Vilfan, Predrag Danilović, Zoran Savić, Žarko Paspalj, Vlade Divac, Nebojša Ilić, Nikola Lončar, Ivo Nakić, Slaviša Koprivica, Vladimir Dragutinović, Saša Obradović, Nebojša Zorkić, Luka Pavićević, Miroslav Berić, Dragan Tarlać, Branislav Prelević, Dušan Vukčević, Miroslav Pecarski, Zoran Jovanović. Specijalni gosti su Slobodan Janković i legende naše i evropske košarke Zoran Slavnić, Dragan Kićanović i Dražen Dalipagić. Treneri su Dušan Ivković, Željko Obradović, Božidar Maljković, Svetislav Pešić i Jovica Antonić.

"Beli": Šarunas Jasikevičijus, Arvidas Sabonis, Šarunas Marčuljonis, Rimas Kurtinaitis (sva četvorica iz Litvanije), Huan Karlos Navaro, Rodrigo de la Fuente, Alberto Ereros, Alberto Angulo,Fabrisio Ambrasa, Enrike Andreu, Rafael Đofreza, San Epifanio (sva osmorica iz Španije), Marko Milić, Radoslav Nesterović, Jurij Zdovc (sva trojica iz Slovenije), Toni Kukoč, Danko Cvjetičanin, Žan Tabak (sva trojica iz Hrvatske), Teoman Alibegović (BiH), Đanmarko Poceko, Rikardo Pitis, Davide Pesina, Antonelo Riva, Dino Menegin, Roberto Brunamonti (sva šestorica iz Italije), Panajotis Janakis (Grčka) i Rišar Dakuri (Francuska). Treneri su Majk D' Antoni (SAD) i Serđo Skariolo (Italija).

Kao što se vidi, tu su i neke NBA zvezde (Divac, Kukoč, Stojaković…), članovi Kuće slavnih u Springfildu (Menegin, Dalipagić), najbolji igrač Evrope (Jasikevičijus) i nekadašnji najbolji igrači Evrope (Kukoč, Danilović, Bodiroga, Sabonis…), gro igrača poslednje zlatne generacije SFRJ, maltene cela sadašnja reprezentacija SCG sa selektorom Obradovićem, neki od najboljih evropskih i svetskih trenera… Od pozvanih igrača mogu se sastaviti i timovi Partizana u kojima je Đorđević igrao, od doba kad je bio novajlija (Zorkić, Vilfan, Marić…) do vremena kad je postao prva zvezda (Nakić, Danilović, Lončar, Koprivica, Rebrača…). Veliki broj gostiju iz Italije i Španije su odraz njegove karijere u tim zemljama.


Svaka četvrtina biće tematska i oslikaće njegovu karijeru. Prva će se zvati "Veterani ne dajte se", druga – "Brži od sirene – Istanbul 1992", treća – "Atina zauvek" i četvrta – "Ima li ko jači". Početak je u 21 čas.

Igra se pod okriljem UNICEF-a, jer je Đorđević Unicefov nacionalni ambasador. Prihod je namenjen akciji "Škola bez nasilja". Karte se mogu kupiti u prostorijama IPS-a i Bilet servisa, svakog radnog dana od 10 do 20 časova, po ceni od 400 dinara (tribine) i 800 (parter).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.