NavMenu

"Etihad Airways" u 2015. prevezao 17,4 miliona putnika

Izvor: Tanjug Utorak, 12.01.2016. 14:26
Komentari
Podeli
Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) "Etihad Airways" saopštila je danas da je prošle godine prevezla 17,4 miliona putnika, što je povećanje od 17% u odnosu na 2014. godinu, i da je obavila 97.400 letova kojima je prešla ukupno 467 miliona kilometara.

Iz te kompanije, koja je strateški partner "Air Serbia", ističu da su u 2015. godini ostvareni odlični operativni rezultati, uz nastavak rasta broja putnika i obima prevezenog tereta.

Kako navode, rast tražnje nastavio je da prevazilazi povećanje kapaciteta aviokompanije, što predstavlja potvrdu uspešnosti njene dugoročne strategije rasta.

- "Etihad Airways" je prevezao više od 75% putnika koji su 2015. godine putovali ka i iz Međunarodnog aerodroma u Abu Dabiju. Kada se ovome dodaju partnerske aviokompanije u kojima "Etihad" ima udeo u vlasništvu, a koje obavljaju letove ka prestonici UAE, to učešće raste na čak 84% putničkog saobraćaja - piše u saopštenju.

Predsednik i generalni direktor "Etihad Airways"-a Džejms Hogan rekao je tim povodom da je kompanija tokom 2015. godine bila u prilici da, kroz višestruko nagrađivane usluge i putem razvoja mreža partnerskih aviokompanija, milionima putnika pruži nove mogućnosti konkurentnog izbora.

Kompanija je tokom 2015. godine povećala frekvencije letova na 16 linija širom sveta, kao i broj kod-šer i partnerstava sa udelom u vlasništvu, koja su donela više od pet miliona putnika na letove "Etihad Airways"-a, što predstavlja povećanje od 43% u odnosu na 3,5 miliona putnika u 2014. godini.

Novi kod-šer sporazum zaključen je sa aviokompanijom "Pakistan International Airlines", dok su značajno proširena postojeća partnerstva sa kompanijama "Air Serbia", "American Airlines", "flynas", "Jet Airways", "Korean Air", "NIKI" i "S7 Airlines". Kao rezultat toga, "Etihad Airways" pruža udruženu mrežu od skoro 600 putničkih i kargo destinacija, putem 197 interlajn i 49 kod-šer partnerstava.


Flotu "Etihad Airways"-a na kraju 2015. godine činio je ukupno 121 avion, čija je prosečna starost 5,8 godina - jedna od najmlađih i ekološki najprihvatljivijih u avio-industriji. Avio-kompanija je tokom 2015. godine primila u svoju flotu 11 aviona "Airbus" (četiri A380, šest A321 i jednog A320) i četiri aviona "Boeing 787-9 Dreamliner", a iznajmljeni su i dodatni avioni, dok se tokom 2016. godine očekuje isporuka 10 aviona.

Džejms Hogan je najavio da "Etihad Airways" nastavlja da se suočava sa izazovima, u koje spada i "protekcionizam najvećih američkih i evropskih aviokompanija".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.