NavMenu

"Lenovo" i "Google" zvanično najavili novi "Project Tango" mobilni uređaj

Izvor: B92 Utorak, 12.01.2016. 09:36
Komentari
Podeli

(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Kompanija "Lenovo" na CES sajmu najavila je kreiranje prvog "Project Tango" mobilnog uređaja za krajnje potrošače, u saradnji sa kompanijom "Google".

Dostupan početkom leta 2016. godine, novi pametni telefon koji pokreće "Qualcomm Snapdragon" procesor pretvoriće ekran u magični prozor koji može da napravi preklop između digitalnih informacija i objekata i realnog sveta. "Lenovo", "Google" i "Qualcomm Technologies" zajedničkim snagama rade kako bi optimizovali hardver i softver i omogućili korisnicima da dobiju najviše iz "Project Tango" platforme.

"Project Tango" kompanije "Google" predstavlja tehnološku platformu koja koristi napredni kompjuterski vid, dubinsko očitavanje i praćenje pokreta kako bi kreirala 3D iskustva na ekranu, omogućujući korisnicima da istražuju njihovo fizičko okruženje pomoću mobilnog uređaja.

Kombinacija specijalizovanog hardvera i softvera omogućuje uređaju da reaguje na svaki korisnikov pokret, bilo da se on kreće napred, nazad ili u stranu. Programeri mogu da učine da stan izgleda kao nivo u video igrici, ili da kreiraju magični prozor u virtuelna okruženja. "Project Tango" uređaji mogu da prepoznaju lokacije na kojima su korisnici prethodno bili, kao što je dnevna soba, kancelarija ili javna mesta. Za razliku od GPS tehnologije, "Project Tango" praćenje pokreta radi unutra, omogućujući korisnicima da se precizno orijentišu unutar šoping centra, ili da čak nađu određeni artikal u prodavnici u situaciji gde su te informacije dostupne.


Korišćenjem senzora na samom uređaju, "Project Tango" uređaji takođe mogu da zabeleže 3D okruženje prostorije, uključujući i dimenzije koje mogu biti od koristi prilikom kupovine nameštaja ili dekoracija za prostoriju.

U sklopu ovog partnerstva, svi programeri su pozvani da predlože ideju za aplikaciju u okviru "Project Tango" eko-sistema. Napredna tehnologija ove platforme omogućuje programerima da kreiraju aplikacije koje nisu mogli do sada.

Od današnjeg dana, programeri mogu da predlože svoje ideje putem ove veb stranice, a takođe imaju šansu da njihovu ideju finansira "Lenovo" i da se ta aplikacija nađe na "Project Tango" pametnom telefonu. Krajnji rok za podnošenje idejnih rešenje je 15. februar 2016. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.