Izvor: Glas javnosti | Nedelja, 21.10.2007.| 14:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Novom Sadu održana sedma konferencija "Sinergija 07"

Microsoft konferencija Singergija 07, održana je u Novom Sadu, u Master Centru od 16. do 19. oktobra. Kao i svake godine, manifestaciju je posetilo više od hiljadu IT profesionalaca, koji su kao i prethodnih godina, došli da se upoznaju sa novim tehnologijama i strategijama kompanije "Microsoft", kao i da čuju koji trendovi u IT industriji će da obeleže narednih godinu dana.

Da bi im olakšali kretanje kroz svet novih tehnologija sva predavanja su bila podeljena u dvanaest tematskih celina. U žiži interesovanja ove godine su bili dolazeći proizvodi Windows Server 2008, SQL Server 2008 i Visual Studio 2008, a ništa manja pažnja je posvećena i novim proizvodima, kancelarijskom paketu Microsoft Office 2007, i perjanici "Momaka iz Redmonda" novom operativnom sistemu Windows Vista, sa kojom smo se upoznali na prošlogodišnjoj sinergiji, a već na ovoj, razgovaramo o pomenutom OS-u u tonu integracija, rešavanja problema, mrežnih implementacija, servisnih paketa...

Na oko stotinu predavanja razgovaralo se o poslovnim aplikacijama, integrisanim sistemima, sigurnosti, mobilnosti i drugim aktuelnim IT temama. Naročito su zanimljiva predavanja uspešnih poslovnih ljudi čiji je biznis vezan za IT, na kojima je svim menadžerima objašnjeno kako se kroz ispravnu i blagovremenu primenu informacionih tehnologija unapređuje postojeći posao.

Novosti iz "Microsoft" ne stižu samo iz softverske kuhinje. Naime, od ove godine IT profesionalci mogu da se oprobaju u sticanju još jednog od prestižnih sertifikata koje ova kompanija nudi. Reč je tituli Master of Deployment, a dostupan je svakome ko položi test znanja na temu implementacija "Microsoft" rešenja. Predavanje za ovaj ispit traje jedan dan, a očekuje se da ga posle Singergije u svoje nastavne planove uvedu sve ozbiljnije škole računara.

I ove godine, kao i svih prethodnih, organizator je pažnju posvetio i umornim gostima, pa je u pauzama bilo moguće sedeti u kafićima, osvežiti se uz sokove i kafu, pojesti nešto konkretno u restoranu, ali i "otkulirati" u prostoru obeleženom kao CRM Lounge.

Po rečima Nikole Mirčića, direktora ovogodišnje manifestacije, Singergija, kao skup svih lokalnih energija usmerenih u domaćoj IT industriji postavlja cilj da okupi sve potencijale i da ih fokusira u cilju što brže primene informacionih tehnologija u Srbiji. Dokle se sa ovom ambicioznom idejom stiglo, videćemo već u 2008, na osmoj Sinergiji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.