NavMenu

Piotr Kowalski, Šef kancelarije u Varšavi, Fitch Ratings – učesnik VI Međunarodne konferencije Beogradske berze

Izvor: Belex Subota, 20.10.2007. 20:43
Komentari
Podeli

Gospodin Piotr Kowalski radi u biznisu kreditnog rejtinga 11 godina. Zadužen je za razvoj poslovanja firme Fitch Ratings (www.fitchratings.com), u regionu centralne i istočne Evrope, sa fokusom na finansijske institucije i strukturirane finansije, sektore u kojima je Fitch regionalni lider.

Na VI Međunarodnoj konferenciji Beogradske berze , u okviru IV panela – „Rejting agencije i uticaj rejtingovanja na razvoj tržišta kapitala“, gospodin Kowalski objašnjava ulogu rejtinga, prednosti koje rejtingovanje pruža kompanijama, kao i metodologiju izračunavanja. U okviru svoje prezentacije, govori i o performansama i organizaciji Fitch Ratings.

Istraživanje koje sprovodi ova kompanija visoko je cenjeno zbog sledećih činjenica:

- Kvaliteta i konzistentnosti punog izveštaja o rejtingu izdavaoca i permanentnog ažuriranja,

- Jasno objašnjenih principa rejtingovanja uključujući moguće pozitivne i negativne pokretače rejtinga,

- Blagovremene isporuke najava promene rejtinga i

- Izuzetne sektorske i studije industrija.

Gospodin Kowalski posebno ističe činjenicu da Fitch Ratings zauzima vodeću poziciju u rejtingovanju bankarskog sektora - pokriva 81% rejtingovanih evropskih banaka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.