Izvor: RTS | Ponedeljak, 11.01.2016.| 08:35

Rusi prepoznali turistički potencijal Srbije - U najavi redovni letovi Kaluga-Niš

Ilustracija (Foto: nis-airport.com)
Sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" juče je za Kalugu odleteo avion kompanije "Red Wings" sa 28 ruskih turista koji su odmor proveli na Kopaoniku.

Delegacija oblasti Kaluga, koja je bila u pratnji turista, neposredno pre poletanja sastala se sa predstavnicima grada Niša i menadžmentom JP "Aerodrom Niš". Gubernator Kaluge Anatolij Dmitrievič izjavio je da bi vrlo brzo letovi između Niša i te ruske oblasti trebalo da postanu redovni.

- Aerodrom u Kalugi počeo je da radi pre šest meseci i još ispitujemo sa kojim aerodromima bismo mogli da sarađujemo. Aerodrom u Nišu biće jedan od prioriteta - rekao je Dmitrievič.

On je naveo da su sada na potezu turističke organizacije koje moraju da rade mnogo više na organizovanim odlascima turista iz Rusije u Srbiju, i obrnuto.

- Postoje velike mogućnosti za saradnju, prvenstveno medicinskog turizma, sportskog i istorijskog - istakao je Dmitrievič.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kazao je da na području Kaluge živi oko 20 miliona ljudi i da taj broj stanovnika predstavlja veliki potencijal za uspostavljanje turističke i privredne saradnje.

- Zbog najnovijih političkih dešavanja na međunarodnoj sceni Rusi su prinuđeni da biraju nove turističke destinacije za odmor i mi tu priliku moramo da iskoristimo - naglasio je Perišić, dodajući da je sada "na nama da partnerima iz Rusije predstavimo sve ono što naša zemlja i posebno niški region nudi".

On je takođe naveo da su ruski turisti imali priliku da pored Kopaonika posete i Sokobanju, Prolom i Lukovsku banju, te da su izuzetno zadovoljni onim što su videli.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.