NavMenu

Beograd - Italijani bi uložili 5 mil EUR u hotel Balkan, Rusi od "Moskve" žele da naprave kockarnicu

Izvor: Politika Četvrtak, 23.06.2005. 14:19
Komentari
Podeli


Hotele „Moskva” i „Balkan”, na najboljoj beogradskoj lokaciji, pored domaćih investitora poduže ocenjuju i stranci. Nedavno su, u očekivanju javne ponude, predstavnici grupacije hotelijera iz italijanske pokrajine Červija obišli oba hotela kako bi se na licu mesta uverili šta se kupcima nudi.

Italijani su zainteresovani za oba hotela, ali u obzir dolazi i „solo” kupovina. Ukoliko im to pođe za rukom, najavljuju velika investiciona ulaganja, ali i znatnije rekonstrukcije. Pre svega hotela „Balkan” od kojeg bi, prema njihovoj zamisli, od starog zdanja ostali samo zidovi. U ovaj objekat od 3.000 m2, sa 80 soba, italijanski hotelijeri planiraju da ulože čak 5 mil EUR, menjajući sve od podruma do krova. Na taj način „Balkan” bi mogao da konkuriše za dobijanje prestižnih pet zvezdica.

hotel Balkan, stanje 2005hotel Balkan, stanje 2005


Kada je u pitanju renoviranje hotela „Moskva”, u obzir dolazi samo „glancanje” iznutra, krečenje 250 soba, više restorana, sređivanje sanitarnog čvora, obnova nameštaja, dok fasada, zbog specifičnog izgleda, ne sme da se menja.

Italijani najavljuju dovođenje svojih vrhunskih kuvara, obuku domaćih kadrova na kursevima u italijanskim restoranima i obećavaju da nikog od zaposlenih, od menadžmenta do čistačice, neće otpustiti.

Podzemni prostor između „Moskve” i „Balkana” biće, ukoliko Italijani postanu gazde oba hotela, pretvoren u podzemne garaže, poslovni centar i bazene.

Nije tajna da su pre desetak godina, od SO Stari grad, Karići u zakup dobili na korišćenje baštu hotela „Moskva”, na prostoru između Balkanske i Terazija, sa namerom da izgrade aneks ovog hotela. Novi objekat ni do danas nije nikao, a kako je zainteresovane italijanske hotelijere obavestio menadžment „Moskve”, podneta je tužba za vraćanje ovog placa. Inače, i po generalnom urbanističkom planu na ovom mestu predviđena je izgradnja druge faze hotela „Moskva”.

Do skorog objavljivanja javne ponude za prodaju pomenuta dva hotela, sigurno će biti još mušterija. Za sada ga šacuju, kako nezvanično saznajemo, i vlasnici kockarnica iz Rusije koji su nedavno na proputovanju kroz Srbiju za Crnu Goru, zastali zadivljeni spoljnim izgledom „Moskve”. U nezvaničnoj ponudi oni bi da je pretvore u elitnu kockarnicu.

Reč će pri prodaji „Moskve” imati svakako i akcionari ovog hotela. Pitanje je, međutim, čiji će interes oni braniti pošto je od njih 1.300 tek 250 sa radnom knjižicom u „Moskvi”.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.