Izvor: Tanjug | Petak, 08.01.2016.| 10:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vienna Insurance Group preuzela bugarsku banku UBB

(Foto: Singkham/shutterstock.com)
Austrijska osiguravajuća grupa Vienna Insurance Group (VIG) okončala je, posredstvom svog ogranka "Bulstard" u Bugarskoj, akviziciju državne kompanije Ujedinjena bugarska banka (UBB AIG) koja se bavi banko osiguranjem, saopštio je VIG.

Kako prenosi sofijska novinska agencija "Novinite", istovremeno je potpisan sporazum o saradnji Ujedinjene bugarske banke i VIG-a.

- Kao rezultat toga, VIG je proširio svoj portfelj u Bugarskoj, poboljšao prodajni potencijal u zemlji, kao deo strategije multi-brend distribucije grupe - navodi se u saopštenju VIG-a, ali se ne pominje vrednost transakcije.

- "Bulstard" je preuzimanjem UBB-AIG iskoristio priliku da ojača svoje prisustvo na bugarskom tržištu i stekne nove segmente klijenata - izjavio je član Upravnog odbora VIG-a, Peter Hefinger.

UBB, koja je bila u vlasništvu Nacionalne banke Grčke (NBG), bila je peta najveća bugarska banka po imovini na kraju novembra 2015. godine, prema statističkim podacima centralne banke Bugarske. UBB-AIG je ostvario neto dobit od 700.000 EUR na premijski prihod 2,3 mil EUR u 2014. godini, navodi sofijska agencija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.