NavMenu

"Huawei" prodao 108 miliona pametnih telefona u 2015.

Izvor: eKapija Sreda, 06.01.2016. 13:20
Komentari
Podeli
Kineski elektronski gigant "Huawei" u 2015. godini zabeležio je prihod od 20 mlrd USD, što je neverovatan rast od 70% u odnosu prethodnu godinu, saopšteno je iz ove kompanije.

Prodajom 108 miliona pametnih telefona, "Huawei "je postao prvi kineski proizvođač pametnih telefona koji je premašio cifru od 100 miliona prodatih jedinica.

Osim toga, "Huawei" je zadržao treću poziciju na globalnom tržištu smartfonova, dok u zapadnoj Evropi udeo kompanije na tržištu pametnih telefona visoke klase iznosi više od 60%.

Na tržištu Latinske Amerike "Huawei" je isporučio više od 12 miliona pametnih telefona, što je godišnji rast od 68%. U severoistočnoj Evropi, isporuke su premašile 3,46 miliona uz rast od 114% u odnosu na 2014. godinu, dok je na tržištima srednjeg istoka i Afrike prodato 12 miliona pametnih telefona što je kompaniju "Huawei" rangiralo kao drugu po udelu na tržištu.

Prema izveštaju poznate svetske istraživačke institucije IPSOS, "Huawei" je na prvom mestu po rastu svesti o brendu, što je skok sa 65% u 2014. na 76% u 2015. godini.

Proizvodi kineskog giganta, kao što su "P8", "Mate 7", "Mate S" i "Nexus 6P" bili su dobro prihvaćeni na svetskom tržištu u prethodnoj godini.


Tokom 2015. godine isporuke telefona "P8" na svetskom nivou dostigle su 4.5 miliona, a isproučeno je i više od 7 miliona jedinica pametnog telefona "Mate 7".

Neverovatni poslovni rezultati "Huawei"-a, mogu biti pripisani velikim ulaganjima u inovacije i sektor istraživanja i razvoja (IR). Kompanija poseduje 16 istraživačkih laboratorija širom sveta uključujući Kinu, Nemačku, Švedsku, Rusiju i Indiju.

Tokom 2016. godine , "Huawei" će nastaviti da ulaže u saradnje sa vodećim brendovima iz različitih industrija, a koje će obuhvatati sve od vodećih uređaja, pametnih domova do cloud usluga, navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.