Izvor: eKapija | Utorak, 05.01.2016.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vlada Srbije finansira razvoj preduzetništva sa 750 miliona dinara

Vlada Srbije će u naredne dve godine sa 750 miliona dinara finansirati razvoj preduzetništva u Srbiji.

Na osnovu Uredbe o podsticajima razvoju preduzetništva koju je Vlada donela 30. decembra 2015. godine, dodela podsticaja će se realizovati u skladu sa posebnim programima podsticanja razvoja preduzetništva koje donosi Vlada na predlog Ministarstva privrede i pravilima o dodeli državne pomoći male vrednosti.

Opšti ciljevi podsticanja razvoja preduzetništva u skladu sa ovom Uredbom su podrška osnivanju novih privrednih subjekata, podrška investicijama i širenju poslovanja, razvoj izvoza i uključivanje domaćih privrednih subjekata u lance dobavljača velikih sistema, podrška preduzetništvu žena, mladih i socijalnog preduzetništva, kao i inovativnim projektima u privredi.

Podsticaji koji se dodeljuju na osnovu ove Uredbe i programa predstavljaju namenska bespovratna sredstva koja se mogu upotrebiti samo za namenu za koju su dodeljena, dok se ne mogu koristiti za refundiranje troškova u okviru aktivnosti koje su bile započete ili završene pre raspisivanja javnih poziva u okviru programa.

Za razvoj preduzetništva ovom Uredbom je opredeljeno ukupno 750.000.000,00 dinara. Programi će se realizovati preko Fonda za razvoj Republike Srbije do utroška sredstava, a najkasnije do 31. decembra 2017.

Za više informacija pogledajte



Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.