Izvor: eKapija | Sreda, 30.12.2015.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šta će i kako raditi za novogodišnje i božićne praznike?

(Foto: JaroPienza/shutterstock.com)
Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda u četvrtak, 31. decembra, dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

U petak, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u subotu, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati. U sredu, na Badnji dan, prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić (7. januara) dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika pošte će imati izmenjeno radno vreme.

Glavna pošta u Takovskoj ulici u Beogradu i pošte na graničnim prelazima radiće bez prestanka u četvrtak, 31. decembra, i petak, 1.januara, dok će ostale pošte raditi skrećeno do 17 časova.

U subotu, 2. januara, u prestonici će od 8 do 19 časova dežurati pošte u Nehruovoj 68 b i u TC "Stadion". Pošta u Savskog 2 radiće od 8 do 15 sati, dok će pošta u TC "Novi Merkator" imati radno vreme od 9 do 19 časova. Tog dana dežuraće i šest pošta u Novom Sadu, u ulicama Temerinski put 50, Teodora Mandića 23, Futoški put 93c ,Balzakova 59, Bajči Žilinskog 4 i dr Svetislava Kasapinovića 10-14.

Radiće i tri pošte u Subotici, po dve u Kragujevcu i Zrenjaninu i po jedna u Temerinu, Bačkoj Palanci, Kaću, Nišu, Vršcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu, Šapcu, na Kopaoniku i Zlatiboru, kao i pošte na graničnim prelazima.Takođe, 1. i 2. januara biće otvoren izdvojeni šalter pošte 17523 Preševo 1, u Prihvatnom centru za migrante u Preševu, ul. Vase Smajevića 39, sa dvokratnim radnim vremenom - od 8 do 12 časova i od 14 do 17 časova.

Javno komunalno preduzeće (JKP) "Parking servis" Beograd najavilo je da se 1. 2. i 7. januara 2016. godine u zoniranim delovima grada neće naplaćivati parkiranje. Tokom navedenih dana biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Starine Novaka br. 22, Kraljice Marije br. 7 i Mileševska br. 51. Ove poslovnice će 31. decembra i 06. januara imati skraćeno radno vreme i biće otvorene za sve korisnike do 15.30 časova.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom prazničnih dana i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. Parkiralište "Politika" u petak, 01. januara, neće raditi od 6 do 20 časova zbog održavanja tradicionalne manifestacije "Ulica otvorenog srca".

Većina trgovinskih objekata radiće skraćeno poslednjeg dana ove godine. Kompanija "Univerexport" saopštila je da će 31. decembra svi prodajni objekti, kao i distributivni centar elakojije raditi do 18h. Prvi dan Nove godine biće neradan, a 2. januara većina "Univerexport" maloprodajnih objekata radiće od 8 do 20h. Izuzeci su objekat na novosadskom SPENS-u koji radi u 24h režimu , objekat u "Zemun parku" koji tog dana ne radi zbog popisa i novootvoreni objekat u "Aviv parku Zvezdara" sa radnim vremenom od 8 do 22 časa.

(Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)

U susret Božiću, 6. januara, većina "Univerexport" maloprodajnih objekata, kao i elakolije distributivni centar, radiće skraćeno - do 15 časova, sem objekata u "Zemun parku" i "Aviv parku Zvezdara", čije radno vreme je prilagođeno radnom vremenu tržnih centara: od 8 do 18 časova. Dan Božića je neradan, izuzev za "Univerexport" prodavnice u Adi, Kanjiži, Bačkom Petrovcu i Subotici, koje će raditi po redovnom radnom vremenu, a već narednog dana svi maloprodajni objekti najvećeg domaćeg trgovinskog lanca vratiće se na ustaljene radne sate.

Na poslednji dan stare godine, 31. decembra, "Maxi" i "Tempo"maloprodajni objekata radići skraćeno, do 18h. Prvi januar 2016. je neradan, a već od 2. januara uvodi se redovno radno vreme sa početkom od 8h. Na Badnji dan, oba trgovinska lanca radiče do 18h, dok je 7. januar (Božić) neradan.

I kompanija "Metro Cash & Carry Srbija" najavila je promene u radnom vremenu svojih distributivnih centara u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. U četvrtak, 31. decembra, centri će raditi do 17 časova, dok je 1. januar 2016. godine neradan. Prve mušterije u Novoj godini moći će da obave kupovinu već u subotu, 2. januara, od 6 časova ujutru. Na Badnji dan, 6. januara, "Metro Cash & Carry" distributivni centri će raditi skraćeno do 17h. Dan Božića je neradan, a 8. januara "Metro" će biti otvoren od 6 časova. Distributivni centri u Požarevcu, Šapcu, Užicu i na Paliću neće raditi 1. januara i za Božić, nakon čega se vraćaju na staro radno vreme od 6 do 22 časa, dok je nedelja neradna.

Trgovinski lanci "Idea", "Roda" i "Mercator" takođe će imati novo praznično radno vreme. Petak, 1. januar i četvrtak, 7. januar, biće neradni za sve objekte ovih lanaca. "Idea" i "Mercator" poslednjeg dana stare godine i na Badnji dan, 6. januara, radiće skraćeno do 18 časova, dok će "Roda" maloprodajni objekti raditi do 19h.

Kako je saopšteno iz trgovinskog lanca DIS, marketi ove kompanije poslednjeg dana stare godine biće otvoreni do 20h, a 1. januara 2016. godine neće raditi. Na Badnji dan DIS maloprodajni objekti imaće skraćeno radno vreme do 18 časova, dok je Božič neradan dan na nivou cele kompanije.

(Foto: Radu Bercan/shutterstock.com)
Javno komunalno preduzeće preduzeće "Gradske pijace" Beograd saopštilo je da će zelene pijace u Beogradu 31. decembra raditi raditi uobičajeno, od 6 do 19h. Prvog dana Nove godine i na Božić, 7. januara, radiće samo pijace "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", i to skraćeno od 6 do 13h, dok ostale pijace neće raditi.

Otvoreni tržni centar Novi Beograd, Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom "Miljakovac", kao i pijaca cveća "Krnjača" neće raditi 1. i 7. januara. Tržni centar "Depo" sutra će raditi od 8 do 20h, a pijaca cveća "Krnjača" radi skraćeno od 11 do 18h.

U četvrtak, 31. decembra, skraćeno će raditi i "Lilly" drogerije i apoteke, do 18h. Naredna dva dana (1. i 2. januar) su neradna, osim za objekte u ulicama Jevrejska 2 u Novom Sadu, Knez Mihailova 47 u Beogradu i Trg BB na Zlatiboru, čije će radno vreme 2. januara biti od 9 do 17h. Na Badnji dan "Lilly" objekti će raditi do 17h, dok je Božić neradan.

Praznično radno vreme imaće i beogradski šoping centri. Tržni centar "Ušće" 31. decembra i 6. januara radi skraćeno do 18h, dok su 1. i 7. januar neradni. Šoping mal "Delta City" takođe neće raditi prvog dana Nove godine i na Božić, a izuzetak su "Cineplexx" bioskop, slot klub "Casina Favorit", zabavno-edukativni centar "Galaktika" i centar porodične zabave "Circus", koji će raditi i 1. januara.


Firme:
Grad Beograd
Gradska uprava -Sekretarijat za privredu Beograd
JP Sportski i poslovni centar Vojvodina- Spens
Mercator-S d.o.o. Novi Sad
Stadion Shopping Center Beograd
Univerexport d.o.o. Novi Sad
Delta City 67 d.o.o. Beograd
JKP Parking servis Beograd
Cineplexx SRB d.o.o.
IDEA d.o.o. Beograd
Ušće Shopping Center Beograd
Metro cash and carry d.o.o. Beograd
JKP Gradske pijace Beograd
Aviv Arlon Holding Beograd
PTP DIS Krnjevo
Lilly Drogerie doo Beograd
Ahold Delhaize Serbia d.o.o. Beograd
TEMPO Hipermarketi
Tagovi:
radno vreme trgovine za praznike
dežurne prodavnice za praznike
Badnji dan
Nova godina
Božić
radno vreme za novogodišnje praznike
radno vreme za novogodišnje praznike
radno vreme tržnih centara za praznike
Pošte Srbije
radno vreme pošti za Novu Godinu
dežurne pošte
TC Novi Merkator
tržni centar Stadion
TC Stadion SPENS
Glavna pošta u Beogradu
dežurne pošte u Novom Sadu
Univereksport
radno vreme Univerexporta za Novu godinu
radno vreme Univerexporta za Božić
radno vreme distributivnog centra Univerexporta
radno vreme distributivnog centra DIS
radno vreme DIS marketa za Novu Godinu
radno vreme DIS marketa za Božić
Metro Cash Carry Srbija
radno vreme Metroa za Novu godinu
radno vreme Metroa za Božić
Aviv Park Zvezdara
Zemun Park
radno vreme Parking servisa za Novu godinu
radno vreme Parking servisa za Božić
radno vreme Parking servisa za praznike
besplatan parking za praznike
JKP Gradske pijace Beograd
radno vreme pijaca za Novu godinu
radno vreme pijaca za Božić
radno vreme pijaca za novogogišnje praznike
pijaca Zemun
pijaca Banovo brdo
pijaca Bele vode
pijaca Dušanovac
tržni centar Novi Beograd
Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom Miljakovac
pijaca cveća Krnjača
tržni centar Depo
TC Depo
radno vreme pijaca u Beogradu za novogodišnje praznike
radno vreme tržnih centara u Beogradu za praznike
radno vreme tržnih centara za Novu godinu
radno vreme tržnih centara na Božić
tržni centar Ušće
Ušće Shopping Center
radno vreme tržnog centra Ušće za Novu godinu
radno vreme Ušće Shopping Centra za Novu godinu
tržni centar Delta City
Delta City shopping center
radno vreme trćnog centra Delta City za Novu godinu
radno vreme tržnog centra Delta City na Božić
radno vreme tržnog centra Delta City za praznike
Cineplexx Srbija
radno vreme bioskopa Cineplexx Delta City
zabavno edukativni centar Galaktika Delta City
slot klub Casina Favorit Delta City
centar porodične zabave Circus Delta City
Ulica otvorenog srca Beograd
Roda
Mercator
radno vreme Idea prodavnica za Novu godinu
radno vreme Mercator hipermarket za Novu godinu
radno vreme Roda hipermarketa za Novu godinu
radno vreme Lilly drogerija za praznike
radno vreme Lilly drogerija za Novu godinu
radno vreme Lilly drogerija na Božić
Maxi supermarketi
radno vreme Maxi supermarketa za Novu godinu
radno vreme Maxi supermarketa za praznike
Tempo hipermarketi
radno vreme Tempo hipermarketa za Novu godinu
radno vreme Tempo hipermarketa za praznike
Delhaize Group Serbia
Dehlaize Group Srbije
Delez Srbija
Podelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE