NavMenu

"Multitest" u Bečeju proizvodi uređaje za testiranje štampanih ploča - U 2016. u planu dupliranje broja zaposlenih

Izvor: Dnevnik Sreda, 30.12.2015. 15:43
Komentari
Podeli
Bečej (Foto: Google Maps/screenshot)Bečej
Više nego skromno u Bečeju je počela da radi firma "Multitest", a samo posle petnaestak meseci rezultati su vidljivi uz najavu novog zapošljavanja i širenja proizvodnje.

- Za nas je svako novo radno mesto dragoceno i za svako se valja boriti. Kada su počeli sa radom u Bečeju, firma je zapošljavala sedam radnika, danas ih je 20, a do kraja iduće godine se planira dupliranje. To je povod što smo posetili uspešnu firmu i zahvalili im se, prvo, što su odabrali našu sredinu da ulažu i što su zaposleni u firmi zadovoljni – rekao je prilikom posete proizvodnoj hali na Topolskom putu predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Firma "Multitest" proizvodi uređaje za testiranje, primera radi, štampanih ploča, koje su sastavni deo svakog uređaja koji radi na električni pogon - od mobilnog telefona do aviona. Zbog specifičnosti posla, svi zaposleni, bez obzira na stručnost, prošli su dodatnu obuku u matičnoj firmi, koja je locirana kraj Budimpešte, i uspešno radi već petnaestak godina.

- Trenutno imamo zaposlena četiri mašinska i tri elektro-inženjera u projektnom birou, a ostali su radnici za mašinama, glodači, strugari, monteri... Investirali smo u nove mašine i planiramo da do aprila zaposlimo novih šest radnika, a do kraja godine bi trebalo da nas bude između 35 i 40. Tržište za naše proizvode imamo i na nama je samo da se okrenemo poslu. Ljudi vredno rade, a firma je korektna prema njima. Samo tako možemo da napredujemo – rekao je direktor pogona u Bečeju Igor Čapo.

Pošto su prilikom otvaranja firme imali poteškoća da nađu radnike profila glodač, raduje što su sa ovdašnjom Tehničkom školom potpisali ugovor da njihovi učenici dolaze na praksu kod njih. Pripremili su posebnu mašinu na kojoj će se učenici obučavati i iskusnog glodača, koji je sličan posao radio u "Fadipu" sa učenicima. Na deci je da vredno uče i postanu kvalitetni glodači.

Vlasnik firme "Multitest" Zoltan Kadar je, inače, Bečejac koji je posao razvio u Mađarskoj i još 12 država, a sada se proširio i u Aziju, konkretno u Singapuru, kako bi povećao tržište za robu koja se, između ostalog, proizvodi i u Bečeju.

- U Bečeju sam odrastao, a u Mađarskoj sam stekao poslovno iskustvo i ime. Došao sam u priliku da vratim deo onoga što sam dobio od svog grada u detinjstvu i mladosti. Kako je aktuelna lokalna vlast imala sluha i razumevanja, brzo smo uspostavili saradnju i nije bilo dileme hoću li i u Bečeju otvoriti proizvodni pogon. U Mađarskoj zapošljavamo 120 radnika, u Bečeju smo u usponu i najvažnije je da imamo obezbeđeno tržište za ono što proizvedemo - zaključuje Kadar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.