NavMenu

"Falkensteiner" se povukao sa Stare planine - Austrijanci raskinuli ugovor o upravljanju hotelom

Izvor: B92 Sreda, 30.12.2015. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Rosli Othman/shutterstock.com)
"Falkensteiner" grupa raskinula je ugovor o upravljanju hotelom "Stara planina", potvrđeno je za B92. Kako je rečeno iz menadžmenta hotelskog lanca "Falkensteiner" u Beogradu, grupacija je već povukla svoj menadžemet iz "Stare planine" i tamo više nema njihovih radnika.

- Stara planina više nije deo našeg lanca - rečeno je za B92. "Falkensteiner" je povlačenjem sa Stare planine raskinuo ugovor o upravljanju hotelom "Stara planina" na 15 godina potpisan 2012. godine.

- Podizanjem njihove zastave na ovaj hotel sigurno će biti mnogo lakše dovođenje novih operatera i novih investitora na Staru planinu - rečeno je tada.

Hotel sa četiri zvezdice "Stara planina", na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji i najveća "greenfield" investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina. U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 mil EUR i njegova izgradnja završena je za 13 meseci.

Kompanija "Falkensteiner", koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela - hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

Na društvenim mrežama pojavilo se i saopštenje hotelskog lanca potpisano u Zadru, u kome se navodi da su bili prinuđeni da raskinu ugovor i da nisu uspeli da održe ugovor o upravljanju, čime se ograđuju od odgovornosti za pružanje usluga ili daljeg upravljanja hotelom "Stara planina".

Više informacija pročitajte u našem izveštaju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.