NavMenu

Telewest i Cisco objedinjavaju 4 mreže – za prenos glasa, video signala, poslovnih podataka i širokopojasne komunikacije – u jedinstvenu platformu, TV program po zahtevu za milion korisnika

Izvor: eKapija Sreda, 22.06.2005. 15:26
Komentari
Podeli

Cisco Systems je objavio da Telewest, kompanija koja se bavi širokopojasnim komunikacijama i medijima iz Velike Britanije, ubrzava poboljšavanje svoje mreže radi objedinjavanja četiri mreže – za prenos glasa, video signala, poslovnih podataka i širokopojasne komunikacije – u jedinstvenu platformu pomoću rešenja Internet Protocol Next Generation Network (IP NGN) kompanije Cisco.

Rešenje kompanije Cisco je projektovano da obezbedi kapacitete širokopojasnog prenosa potrebne za nacionalnu isporuku usluga TV programa po zahtevu (TVOD) kompanije Telewest, uz dovoljno dodatnog propusnog opsega kako bi se podržao rast širokopojasnih usluga i proširile Telewestove Ethernet usluge velikog propusnog opsega i IP virtuelne privatne mreže (IP-VPN) na više poslovnih korisnika, duplirajući broj poslovnih lokacija na mreži. Osim racionalizacije transporta objedinjavanjem svih usluga u jednu IP mrežu, Telewest pojednostavljuje mrežu objedinjavajući infrastrukturu svičovanja sloja 2 i sloja 3, što će za rezultat imati uštede, brža poboljšanja mreže i povećanu fleksibilnost prilikom uvođenja novih usluga.

Telewest ima značajnu ponudu na četiri tržišta: prenos glasa, prenos TV programa, pristup Internetu i usluge prenosa poslovnih podataka*. "Cisco je uspeo da ispuni sve složene zahteve u svakoj oblasti našeg poslovanja samo jednim rešenjem," objasnio je Howard Watson, tehnološki rukovodilac i izvršni direktor za mreže, tehnologiju i IT kompanije Telewest. "Prednosti prelaska na IP mrežu sledeće generacije su očigledne, ali postoje i rizici koje treba uzeti u obzir. Saradnja sa kompanijom Cisco nam omogućuje lak i brz prelaz, tako da možemo da nastavimo sa inovacijama koje su vodeće na tržištu i u punoj meri iskoristimo nove mogućnosti na tržištu širokopojasnih usluga."

"Od samog početka je bilo jasno da je vizija objedinjavanja mreže kompanije Telewest usredsređena na poboljšanje usluga namenjenih njenim klijentima, što je podrazumevalo agresivan tempo isporuke TVOD usluga," rekao je Geraint Anderson, potpredsednik Service Provider Wireline EMEA kompanije Cisco Systems. "Naše iskustvo sa više od 10 miliona pretplatnika koji svakodnevno koriste IPTV i usluge isporuke videa po zahtevu putem Cisco mreža pruža dokaze da IP NGN rešenja kompanije Cisco pružaju klijentima bogato iskustvo i predstavlja solidnu zaštitu investicije, ne samo u kablovske već i u DSL i mreže zasnovane na pristupu putem optičkih kablova."

Telewest unapređuje 14 regionalnih glavnih stanica i 64 lokacije kako bi koristili Gigabit, sa ruterima serije Cisco 7609, uz integrisane optičke uređaje za multipleksiranje sa gustom podelom po talasnoj dužini DWDM, kako bi obezbedio mrežu velike otpornosti sa dvostrukim 10Gbps kapacitetom kao podršku realizaciji distribuiranih TVOD usluga. Ruteri serije Cisco 7609 uz Supervisor Engine 720 čine vrhunsku platformu za višestruke usluge kao što su TVOD, virtuelne privatne mreže drugog i trećeg sloja i Cable Modem Termination Systems (CMTS) agregacija, u zajednici sa linijskim karticama Cisco Catalyst 6748 i 6704 Ethernet sa Distributed Forwarding karticama čime se dobija prilagodljiva Gigabit Ethernet infrastruktura visokih performansi.

O kompaniji Telewest

Telewest, kompanija za širokopojasne komunikacije i medije iz Velike Britanije, trenutno je povezana sa 4,7 miliona domova i pruža usluge višekanalnog televizijskog prenosa, telefonije i Interneta za više od 1,8 miliona građana i 3,78 miliona poslovnih jedinica. Telewest Business, odeljenje kompanije koje se bavi poslovnim komunikacijama, pruža usluge širokopojasne komunikacije javnom i privatnom sektoru. Odeljenje kompanije Telewest, Flextech ima puno vlasništvo nad 5 televizijskih kanala i jedan besplatan kanal, a takođe je i partner kompanije BBC u UKTV. Ove dve kompanije su zajedno najveći isporučilac osnovnih kanala za pretplatničko televizijsko tržište u Velikoj Britaniji sa ponudom koja kombinuje sopstvene i upravljane kanale, uključujući i deset UKTV kanala.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.