NavMenu

Srbija dobija treći golf teren - U Zrenjaninu u planu gradnja na sto hektara

Izvor: B92 Utorak, 29.12.2015. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Marija Kambić)
Generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović Bogdanović kaže da je jedan od velikih planova, ne samo za narednu godinu, već i u celom dosadašnjem radu izgradnja trećeg golf terena u našoj zemlji.

U saradnji Golf asocijacije Srbije i lokalnih vlasti u Zrenjaninu, Srbija bi uskoro trebalo da dobije još jednu golf oazu.

- Srbija sada ima dva terena za golf, na Adi Ciganliji i u Žablju i treći teren u Zrenjaninu bi bio od neprocenjivog značaja za naš golf. Izgradnja golf terena je vrlo kompleksan projekat. Ne pričamo o sali, dvorani ili stadionu, u pitanju je sto hektara koje treba urediti, a potom i napraviti dobru organizaciju i održavati toliko prostranstvo u visoko kvalitetnom stanju - kaže ona.

- Rekla bih da je u pitanju naš najambiciozniji projekat u koji ulazimo u poslednjih pet godina sigurno. Ukoliko sve bude podržano i organizovano u onoj meri koja je potrebna za realizaciju projekta ove veličine, izgradnja će se odvijati u etapama. Prvo planiramo da uradimo klupsku kuću i vežbalište, pa onda da pređemo i na sam teren. U našim daljim planovima su i izgradnja drajving rejndžova u većim gradovima u Srbiji i očekujem da ćemo sve velike projekte uspeti da realizujemo - rekla je Irena Suturović Bogdanović.

Projekat koji će i 2016. godine imati centralno mesto među svim akcijama jeste i škola golfa, koja se u okviru redovnog školskog programa sprovodi u pojedinim osnovnim školama i koju su podržali Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo prosvete i Olimpijski komitet Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.