NavMenu

Otvoren novi poslovni kompleks za špeditere kod "Veletržnice"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.12.2015. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: beograd.rs)
JKP "Parking servis" otvorilo je novi poslovni kompleks za smeštaj 35 špediterskih kuća, kao i parking sa 73 mesta za teretna vozila na Međunarodnom terminalu u okviru Sektora robno-distributivnih poslova JKP "Parking servis" kod "Veleteržnice" u Beogradu.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević je rekao da je vrednost ovog značajnog projekta "Parking servisa" 130 miliona dinara, prenosi "Beoinfo".

– U pitanju je veliki parking prostor za teretni saobraćaj, proširenje parking prostora za putnička vozila, kao i izgradnja velikog objekta u kome će biti smešteni špediteri. "Parking servis" i Carine Srbije uspostavili su novu saradnju, što pokazuje da kada imate uspešno javno preduzeće sa njim žele mnogi da sarađuju. Ovo je samo početna faza u jednom mnogo većem projektu koji se planira, a to je da se napravi robno-distributivni centar gde je krajnja intencija da se kompletno carinjenje vrši na jednom prostoru. Ovaj projekat će doprineti smanjenju teretnog saobraćaja u centru grada, a cilj je da se u perspektivi izmesti teretni saobraćaj iz centra – istakao je Milosavljević.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković je naveo da novi objekat ima 1.000 m2, te da će u njemu biti smešteni špediteri koji su do sada bili u neuslovnim barakama i kontejnerima.

– Sledeće godine ćemo napraviti još jedan objekat od 1.300 m2, tako da više neće biti ovih kontejnera. Veoma je važno da promenimo imidž kompletnog "Parking servisa", kao i Distributivnog centra. Prostor za kamione je od velike važnosti, otvorili smo 73 mesta za njih, 29 za automobile, a u drugoj fazi u saradnji sa Gradom Beogradom i Carinama Srbije nastavićemo da širimo ovaj kompleks – naglasio je Čupković i ponovio da će to dovesti do izmeštanja teretnog saobraćaja iz centra grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.