Izvor: eKapija | Petak, 25.12.2015.| 11:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dodeljena nagrada "Ranko Radović" za 2015. godinu

Svečana dodela nagrade "Ranko Radović" održana je u ponedeljak, 21. decembra 2015. godine, u prostorijama Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

U kategoriji kritičko-teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu, nagradu je osvojila dr Ljiljana Blagojević za monografiju "Itinereri: Moderna i Mediteran - Tragovima arhitekata Nikole Dobrović i Milana Zlokovića" koju su ove godine objavili "Službeni glasnik" i Arhitektonski fakultet u Beogradu.

U kategoriji realizovano arhitektonsko delo, žiri je nagradu dodelio Jovanu Mitroviću za fiskulturnu salu Prve osnovne škole u Obrenovcu.

Nagradu u kategoriji televizijske emisije, izložbe, multimedijlane prezentacije dobio je prof. dr Darko Debi za serijal emisija "Život po meri" Radio televizije Vojvodine, emitovane od januara do juna ove godine.

Tokom aprila ili maja 2016. godine, na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu biće održana izložba na kojoj će biti prezentovani svi učesnici konkursa.

Pokrovitelji nagrade "Ranko Radović", koja je osnovana sa ciljem da podstiče kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitektore, su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Ovu nagradu je ustanovilo Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) kao osnivač, dok su suosnivači Arhitektonski fakultet u Beogradu, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu - Departman za arhitekturu i urbanizam, Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanistički zavod Beograda, "Potisje Kanjiža" A.D. - član grupe "TONDACH", Inženjerska komora Srbije i RTS.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.