NavMenu

Padaju cene goriva u Srbiji - Dizel jeftiniji za 1,82 dinara, benzin za 67 para

Izvor: B92 Petak, 25.12.2015. 10:12
Komentari
Podeli
(Foto: Anna Moskvina/shutterstock.com)
Prosečne maloprodajne cene benzina i dizela u Srbiji i u prethodnih sedam dana su zadržale tendenciju pada, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija Srbije.

U odnosu na vrednosti od pre sedam dana, prosečna cena litra dizela je manja za 1,82 dinara, a benzina za 67 para, dok je prosečna cena TNG auto-gasa ostala na istom nivou, navodi se u saopštenju.

Prosečna cena benzina u Srbiji od 1,066 EUR po litru je 4,5% niža od proseka u regionu, dok je cena dizela od 1,083 EUR za litar za oko 6% viša od regionalnog proseka.

Kada se cene goriva izraze u evrima po srednjem kursu nacionalnih banaka, i kod benzina i kod dizela po cenama goriva prednjače Grčka i Albanija, dok su po pravilu, zbog najnižih državnih zahvatanja, na dnu liste Bosna i Hercegovina i Makedonija, navodi to udruženje.

Pad cene sirove nafte, ali pre svega kotacija benzina i dizela koje neposredno utiču na veleprodajno tržište u našoj zemlji i regionu, prenosi se na tržišta svih zemalja. S obzirom na veliku dinamiku promena na međunarodnom tržištu u nekoj zemlji se ove promene odraze par dana ranije u nekoj kasnije, ali je trend kretanja cena u čitavom regionu jednak, dodaje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.