Izvor: RTCG | Petak, 25.12.2015.| 09:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Portonovi uloženo tri puta više od plana - Ukupna investicija u 2015. godini 150 mil EUR

"Azmont Investments" će 2015. završiti sa ukupnom investicijom od oko 150.450.000 EUR, računajući od trenutka ulaska na tržište 2013. godine, što znači da je uloženo tri puta više nego što je planirano za "Portonovi resort", saopštio je, u razgovoru za Radio Jadran, zamenik izvršnog direktora za operacije u kompaniji "Azmont Investments", Stevan Milić.
On podseća da je planirana investicija za period od četiri godine (do 2016.) 52 mil EUR, odnosno 258 mil EUR za period od 8 godina (do 2020).
Za kompaniju "Azmont Investments" 2015. godina je iz mnogo razloga bila interesantna i izazovna. Istovremeno, ona je samo najava još dinamičnije i zanimljivije godine, kazao je Milić.

- U "Azmontu" smo veoma ponosni na ono što smo postigli do sada. Poslednje tri godine smo, zajedno sa partnerima i zainteresovanim stranama, radili intenzivno kako bismo "Portonovi" projekat učinili celinom. U 2015. godini smo dokazali našu posvećenost nameri da Crnu Goru pozicioniramo na svetskoj mapi visoko luksuznih destinacija. Ovo je naš san i ponosni smo što ga delimo sa crnogorskom Vladom, partnerima i zaposlenima - istakao je Milić ocenjujući dosadašnje učinke kompanije.

Prema njegovim riječima, "Azmont Investments" je investitor sa jasnom vizijom i ambicijom da bude kompanija svetske klase koja radi na kreiranju ekskluzivnog višenamenskog rizorta po svetskim standardima, kakav će biti "Portonovi".

- Ovo je naš prvi projekat ovde i naša pažnja je fokusirana na njega. S druge strane, istovremeno istražujemo mogućnosti za dodatne investicije. U poslednjem kvartalu 2015. godine najavili smo da smo zainteresovani za ulazak u finansijski sektor, a nakon zvaničnog odobrenja od strane Centralne Banke Crne Gore imaćemo "Azmont banku" u Crnoj Gori - tvrdi Milić.

Na pitanje dokle se stiglo sa projektom izgradnje kompleksa i kada će biti okončana izgradnja "Lower village"-a, on kaže da će naredne tri godine, naročito 2016. i 2017. biti veoma dinamične i aktivne u izgradnji. Mnogo je posla i moramo raditi intenzivno sa partnerima, ističe Milić i napominje da je italijanska kompanija, "Pizzarotti & C. S.P.A" glavni izvođač radova koji će uneti novu dinamiku u izgradnju jedinstvenog "Portonovi resorta".

Sumirajući godinu kada je reč o radovima na rizortu, Milić dodaje:

- Na marini radovi napreduju i već je 8% šipovanja završeno; 81% zemljanih radova je urađeno. Betonska konstrukcija za prve četiri zgrade u delu "Lower Village" (Donje selo) takođe je urađena. Da podsetim, naš plan je da "Portonovi" otvorimo u fazama, a prvi život ovde će početi za godinu i po od sada. Marina, kao i rezidencijalni deo sa javnim površinama dočekaće goste u sezoni 2017. Očekujemo da sa gradnjom "One&Only"-ja počnemo uskoro, a ovaj jedinstveni kompleks će biti operativan od sezone 2018. godine - kazao je Milić.

Na pitanje koliko je ovaj investitor uložio do sada finansijskih sredstava i "drži" li se plana, Milić napominje da će "Azmont" 2015. završiti sa ukupnom investicijom od oko 150.450.000 EUR, računajući od trenutka ulaska na tržište u 2013. godini.

- To znači da smo uložili tri puta više nego što je planirano za "Portonovi resort". Podsećanja radi, planirana investicija za period od četiri godine (do 2016. godine) je 52 mil EUR, odnosno za period od 8 godina (do 2020. godine) 258 mil EUR - kazao je Milić za Radio Jadran.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.