NavMenu

Odbornici o budžetu, lokalnim komunalnim taksama... - Sednica Skupštine grada Beograda 28. decembra

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.12.2015. 14:56
Komentari
Podeli
(Foto: Beograd.rs)
Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 28. decembra, u 10 časova, sednicu Skupštine grada, koja će se održati u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6 (sala 10 u prizemlju).

Na dnevnom redu sednice je Predlog odluke o budžetu Grada Beograda za 2016. godinu, o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2016. godini, kao i o finansiranju programa, projekata i aktivnosti korisnika sredstava budžeta Grada Beograda u 2017. i 2018. godini.

Pred odobornicima će se naći i Predlog odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama, izmene Odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kome Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja, kao i izmena i dopuna Odluke o boravišnoj taksi.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o određivanju zona na teritoriji grada Beograda, kao i Predlogu plana detaljne regulacije za područje između ulica Francuske, Cara Dušana, Tadeuša Košćuška i postojeće pruge na Dorćolu, i o Predlogu plana detaljne regulacije dela privredno-poslovne zone u Lazarevcu.

Na dnevnom redu gradskog parlamenta je i Predlog odluke o određivanju spratnosti po zonama za objekte koji se nalaze u postupku ozakonjenja, Predlog programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2016. godinu, kao i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja za 2016. godinu pojedinih gradskih komunalnih preduzeća.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu programa razvoja sporta u gradu Beogradu za period od 2016. do 2018. godine, Predlogu akcionog plana zapošljavanja Grada Beograda za 2016. godinu, Predlogu odluke o uređivanju zemljišta i načinu i postupku obračuna i plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta u okviru projekta "Beograd na vodi", Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, Predlogu odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, kao i o izmeni i dopuni Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda.

Po skraćenom postupku odlučivaće se o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, kao i članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.