Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.12.2015.| 14:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Trivit-tonus" uskladio etiketu sa međunarodnim propisima i domaćim zakonodavstvom

Kompanija "Trivit", proizvođač "tonus" hleba, saopštila je da je izdala novi propagandni materijal (flajeri, plakati, katalozi, tv reklame, radio reklame) za taj proizvod koji je usaglašen sa međunarodnim propisima i domaćim zakonodavstvom.

Kompanija je promenila propagandni materijal, posle rešenja tržišne inspekcije kojim se nalaže da uklone oglasnu poruku "Po licenci Ruske akademije nauka" sa televizija i ambalaže, što je ispoštovano.

Od sada će na ambalaži i oglasnim porukama biti izjava: "Klinički ispitan-Ruska akademija mediicinskih nauka". Umesto izjave "lekoviti" iskazane su vrednosti kalorija, sadržaj biljnih vlakana, proteina, gvožđa, magnezijuma, bakra, E vitamina. Na osnovu biohemijskih analiza na ambalažu i reklamni materijal stavljene su izjave npr. za "tonus" sa dodatkom semenki: visok sadržaj biljnih vlakana prirodnog porekla, prirodan izvor proteina, magnezijuma, gvožđa, bakra i E vitamina.

Za svaki pojedinačni proizvod urađene su biohemijske analize i na osnovu dobijenih rezultata urađene su dozvoljene nutritivne izjave.

- Zadovoljni smo rezultatima biohemijskih ispitivanja i od sada će korisnici "tonus" proizvoda imati potpune, egzaktne podatke o nutritivnom sastavu - navela je kompanija "Trivit".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.