NavMenu

U Novom Beogradu uskoro će početi da se gradi još oko 500.000 m2 poslovnog prostora

Izvor: Novosti Sreda, 22.06.2005. 15:34
Komentari
Podeli

Poslovni centri i komercijalne građevine visoke kategorije uskoro više neće nedostajati Beogradu. Domaći i strani investitori i dalje su najviše zainteresovani za lokacije u Novom Beogradu. Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i izgradju grada od 2004. god. dala je u zakup 180.000 m2, ali radovi još nisu počeli. U pripremi je još oko 270.000 m2 koji čekaju zainteresovane neimare.

U delu Bloka 67 biće izgrađen šoping centar, a ostatak je rezervisan za izgradnju povodom održavanja 25. Univerzijade, 2009. godine.

Kompaniji "Delta M" 2004. godine dodeljeno je 87. 000 m2 u Bloku 67. Na tom delu, uz ulice Agostina Neta i Jurija Gagarina izgradiće veliki šoping mol.

Veliki arhitektonski poduhvat biće realizovan na oko 22 ha Bloka 67. zemljište još nije izdato, jer se ne zna da li će sportsko selo graditi Grad, ili zainteresovani investitori.

Oko 160.000 kvadrata namenjeno je izgradnji kompleksa stambenih zgrada u kojima će odsedati sportisti na Univerzijadi – univerzitetsko selo, a oko 60.000 kvadrata predviđeni su za prateće poslovne objekte. Firmi "GTC" konzorcijumu holandske "Kardan grupe" i Deuche banke koja već gradi zgradu kod hale "Limes", dodeljena je lokacija u Bloku 19a. Na toj parceli od ulice Jurija Gagarina uz auto put, na 40.000 kvadrata, izgradiće poslovne i zgrade za stanovanje. Odobreno je da objekat bude visine do 25 spratova.

Uskoro će početi radovi i u blokovima 63 i 64. Preko puta "Piramide", na četiri parcele od oko 40.000 kvadrata biće izgrađeni poslovno – komercijalni i stambeni objekti. Dijagonalno od ovog tržnog centra, u Bloku 64 u narednom periodu očekuje se realizacija oko 12.000 kvadrata za poslovne zgrade.

Urbanistički projekti su pri kraju za blokove 58 i 61. I ove lokacije se pripremaju za izdavanje. Na četiri parcele u Bloku 58 predviđeni su poslovno stambeni objekti, na oko 21.000 kvadrata. Na uglu Ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića, u Bloku 64, takođe će biti izgrađene uglavnom komercijalne zgrade.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.