NavMenu

Srednjoškolci se takmičili u preduzetničkim veštinama

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.12.2015. 09:47
Komentari
Podeli
U Beogradu je 17. decembra 2015. godine održano regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama "Poslovni izazov", a zadatak da osmisli proizvod ili uslugu inspirisanu novogodišnjim praznicima najbolje je uradio tim broj 7 koji je osvojio prvu nagradu i plasirao se na nacionalno finale.

Ovaj tim činili su učenici Ekonomske škole u Zemunu, Farmaceutsko-fizioterapeutske škole, Tehničke škole Železnik i Srednje tehničke PTT škole, a pobedili su sa idejom o mobilnoj aplikaciji koja omogućava korisnicima da sami dizajniraju svoje ukrase.

Takmičenje je okupilo 110 učenika iz 27 srednjih škola iz Beograda, Smedereva i Valjeva, a svi su bili grupisani u timove sastavljene od učenika iz različitih škola. Oni su osmišljavali rešenje postavljenog problema i kreirali biznis planove koje su na kraju dana prezentovali članovima žirija.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu takmičenja, a pobednici finala učestvovaće na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana u aprilu 2016. u Zagrebu, zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

- Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine, dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan - izjavio je Darko Radičanin, izvršni direktor organizacije "Dostignuća mladih u Srbiji".

"Poslovni izazov" je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na četiri regionalna Poslovna izazova (u Čačku, Leskovcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi "Dostignuća mladih" iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

Takmičenje je realizovala organizacija "Dostignuća mladih u Srbiji", uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta i kompanije KPMG.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.