NavMenu

Grad Beograd objavio tender za nadzor radova na Slaviji

Izvor: Tanjug Nedelja, 20.12.2015. 12:10
Komentari
Podeli

(Foto: Suzana Obradović)
Grad Beograd je u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) objavio tender za nadzor radova na Slaviji, dok su očekivanja da će do 15. januara biti objavljen tender za izvođača radova, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

On je precizirao da će radovi na uređenju Trga Slavija početi u drugoj polovini aprila, odmah posle Beogradskog maratona i predviđeno je da traju 155 dana, saopštila je Služba Grada Beograda za informisanje.

Rekonstrukcija bi, prema njegovim rečima, mogla da bude gotova do septembra, a Grad Beograd će stimulisati brži završetak radova posebnim bonusima.

Predviđeni su i penali za kašnjenje, dok će izvođači morati da koriste pouzdane mašine i da rade od 06 do 22 sata, a moći će da rade i tokom noći, istakao je Vesić i podsetio da dnevno na Slaviji prođe oko 80.000 pešaka i tri puta više vozila.

On je istakao da će buduća fontana, koja će dominirati u centru kružnog toka, biti najveća u Beogradu i koja će tokom noći menjati boje, dok će spomenik Dimitrija Tucovića biti premešten na budući plato ispred Narodne banke Srbije.

Spomenik će, kako je precizirao, biti smešten tik uz Ulicu kralja Milutina, koja će postati važna pešačka ruta uz novi park na mestu oronulih zgrada, koje se ruše.

Ovim putem će i tramvajska stanica u Nemanjinoj biti povezana sa trolejbuskom u Kralja Milana, ukazao je Vesić.

- Planirano je da saobraćaj neprekidno teče kroz kružni tok. Vozila se neće zaustavljati zbog pešaka ili javnog prevoza, jer će sva stajališta ili prelazi biti udaljeni od 50 do 100 metara od samog trga. Prema studiji koju je radio Saobraćajni fakultet, time se dobija isti efekat kao sa podzemnim prolazima od kojih se odustalo jer je projekat predviđao da budu veoma uski - naveo je gradski menadžer.

On je zaključio da će izvođač radova biti kontrolisan svakog dana i da se neće dozvoliti propusti kakvi su napravljeni tokom rekonstrukcije Vojvode Stepe, navedneo je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.