NavMenu

Potpisan ugovor sa kompanijom "Lear" - Podsticaji za zapošljavanje za još 6 investitora, posao za 6.000 radnika

Izvor: eKapija Nedelja, 20.12.2015. 17:46
Komentari
Podeli
(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede i kompanija "Lear Corporation" potpisali su u petak ugovor o dodeli podsticajnih sredstava ovoj kompaniji za realizaciju investicionog projekta izgradnje postrojenja za proizvodnju kablovskih snopova u Novom Sadu, čijim sprovođenjem će biti zaposleno 2.000 radnika na neodređeno vreme, u periodu od tri naredne godine.

Ulaganje u osnovna sredstva "Lear Corporation" iznosiće najmanje 14,3 mil EUR.

"Lear Corporation" u Srbiji će biti deo grupacije koja obavlja delatnosti u polju elektro-distributivnih sistema za vodeće svetske brendove putničkih vozila. U poslednje tri godine "Lear Corporation" grupacija ima promet 17 mlrd USD, a trenutno zapošljava više od 130.000 ljudi.

Vlada Srbije je usvojila zaključak o dodeli podsticajnih sredstava za sedam novih investicija, među kojima je i "Lear Corporation", koje će omogućiti otvaranje najmanje 6.042 radna mesta i ovlastila ministra privrede Željka Sertića da potpiše ugovore o podsticajima.

Investitori su se obavezali da na ime bruto zarada u naredne tri godine isplate više od 532,1 mil EUR.

Investicioni projekti podrazumevaju izgradnju novih postrojenja i pogona ili ulaganje braunfild lokacije u Novom Sadu, Vranju, Aranđelovcu, Prokuplje, Beorgadu, Inđiji i Nišu.

Kompanije koje su dobile podsticaje su "Lear Corporation", "Weibo-Group", "Banja Komerc Bekament", "Leoni WCS", "SR Technics Services", "IGB AUTOMOTIVE COMP" i "Aster textile". One posluju u oblasti proizvodnje električne opreme, elektrodistributivnih sistema, materijala za građevinarstvo, tekstila, grejača za motorna vozila, opreme za remont i održavanje vazduhoplova.

Vlada Srbije će ovih sedam investicija u naredne tri godine podržati sa 26,5 mil EUR podsticaja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.