NavMenu

Banca Intesa i KfW kreditiraju mikro, mala i srednja preduzeća, poljoprivrednike i opštine sa 46,5 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.12.2015. 15:55
Komentari
Podeli
(Foto: bancaintesa.rs)
Banca Intesa i KfW Razvojna banka kao predstavnik Vlade Savezne Republike Nemačke potpisale su danas ugovore o tri kreditne linije u ukupnoj vrednosti od 46,5 mil EUR čija će sredstva Banca Intesa plasirati u vidu povoljnih kredita za mikro, mala i srednja preduzeća, registrovana poljoprivredna gazdinstva i lokalne samouprave.

Za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima iz ruralnih sredina, pre svega onim koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom, kao i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, namenjena je kreditna linija u iznosu od 23,5 mil EUR.

Sredstva iz ove linije, koja ima ročnost od sedam godina, će omogućiti klijentima finansiranje svih investicionih projekata i trajnih obrtnih sredstava na duži vremenski period nego što je to do sada bio slučaj, uz povoljniji rok otplate i duži grejs period.

Za registrovana poljoprivredna gazdinstva predviđena je i kreditna linija od 8 mil EUR iz koje će Banca Intesa odobravati kredite za finasiranje obrtnih sredstava u ratarskoj proizvodnji. Ovaj inovativni proizvod, jedinstven na domaćem tržištu, će kao posebnu pogodnost uključivati i osiguranje useva od osnovnih rizika na iznos ulaganja.

Lokalne samouprave će biti u mogućnosti da apliciraju za kredite za finansiranje infrastrukturnih investicionih projekata opština i javnih preduzeća iz kreditne linije u vrednosti od 15 mil EUR. Sredstva će biće plasirana sa rokom otplate do sedam godina i grejs periodom do tri godine.

Od uspostavljanja saradnje sa KfW Razvojnom bankom 2008. godine, Banca Intesa je sa ovom finansijskom institucijom potpisala ukupno osam kreditnih linija. Pored tri linije potpisane na današnjoj svečanosti, realizovane su i četiri za lokalne samouprave i javna preduzeća u kumulativnom iznosu od 100 mil EUR, kao i jedna za mala i srednja preduzeća u vrednosti od 20 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.