NavMenu

"Superste" zajednica bogatija za 22 društveno odgovorna projekta

Izvor: eKapija Sreda, 16.12.2015. 14:23
Komentari
Podeli
"Svaka zajednica može se učiniti boljom dok ima onih koji su voljni da se za to zalažu", rekao je Milan Belić, autor projekta "Rok pokret - biraj alternativu", jedan od 22 ovogodišnja pobednika programa donacija "Superste", na svečanom proglašenju najuspešnijih 15. decembra 2015. godine.

Redizajnirani program donacija Erste banke "Superste" lansiran je početkom ove godine i obuhvatio je dve faze - "Centrifugu" namenjenu organizacijama, čiji su pobednici proglašeni krajem septembra, i "Klub Superste" namenjen izuzetnim pojedincima, čiji su pobednici proglašeni početkom decembra. Projekti koji će u narednoj godini biti realizovani inspirisani su problemima u društvu sa kojima se njihovi kreatori suočavaju, a oblasti kojima se bave protežu se od ekologije i umetnosti do edukacije i aktivizma. Pobednički projekti dobiće ukupno 7 miliona dinara bespovratnih sredstava koje je Erste banka opredelila za razvoj projekata i lokalnih zajednica.

Pored finansijske podrške, "Superste" je učesnicima pružio i podršku uglednih stručnjaka, mentora koji su finalistima pomogli u procesu razvoja kreativnih rešenja. Javnost je imala priliku da utiče na rezultate konkursa putem glasanja na platformi "Superste.net", "Facebooka" i "Twittera", gde su pobednici i odabrani.

Ovogodišnji pobednički projekti u okviru "Centrifuge" su - "Debattlefield", "Vučilo – Dolina magičnih reči", Omladinski kulturni centar "Svetlost", "Revitalizacija", "Mjehur na mreži", "Putujuće iskrice bontona", "Mape nevidljivog Balkana", "Izlaženje" – pozorišna predstava, "Pimp your bike", "Rosmerholm – Šta se desilo sa našim idealima?", dok je žiri specijalnu nagradu dodelio projektu "Zvučna biblioteka".

Pobednici ovogodišnjeg "Kluba Superste" su Vladimir Prvulović, Slobodan Tihojević, Nikola Arežina, Nina Milenković, Ivan Brkljač, Milan Belić, Dragan Kovačević, Lidija Vuletić, Anđelka Vulić i Nađa Bobičić, a specijalnu nagradu žirija dobio je Vuk Višnjić.

Program "Superste" razvijen je u saradnji sa Fondacijom Dokukino i po prvi put se realizuje na novoj, redizajniranoj platformi Superste.net.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.