Izvor: eKapija | Sreda, 16.12.2015.| 11:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Menadžer godine Vladan Živanović, najbolji poslodavac "Telenor" - Dodeljene godišnje nagrade SAM za 2015.

Srpska asocijacija menadžera (SAM) organizovala je četvrtu godinu zaredom Gala veče povodom dodele "SAM godišnje nagrade 2015". Pozdravljajući brojne zvanice, predsednik SAM-a Milan Petrović istakao je da je ova asocijacija u 2015. godini stekla mnogo novih članova koji su "spremni da pored svojih napora da uspešno posluju i ostvaruju profit pomognu i lokalnoj zajednici, kao i da poklone svoje vreme za razvoj mladih menadžera".

- SAM je okrenut regionalnoj saradnji i povezivanju sa srodnim EU asocijacijama menadžera u želji da se dobre poslovne prakse razmenjuju među vodećim profesionalcima i kompanijama širom regiona i Evrope - rekao je Petrović.

Prema izboru samih članova asocijacije, SAM je dodelio ukupno 22 nagrade u 12 kategorija. Na osnovu ostvarenih poslovnih rezultata titulu "Menadžera godine 2015" poneo je Vladan Živanović, iz kompanije NCR, dok su drugo i treće mesto zauzeli Dejan Turk iz "Vip mobile"-a i Nebojša Mandić iz kompanije DHL.

Prvu nagradu i titulu "Poslodavac godine 2015" dobila je kompanija "Telenor", dok je drugo i treće mesto pripalo kompanijama "Aigo Business System" i "Dexy co". Ove kompanije su u 2015. godini ponudile najbolje uslove za rad i razvoj profesionalnih menadžera, ispunjavajući niz kriterijuma, a nagrade im je uručio specijalni gost večeri Željko Sertić, ministar privrede Srbije.

Regionalni projekat koji je, prema oceni članova SAM-a, u 2015. godini najviše doprineo promociji celog regiona kao investicione destinacije je projekat "Mccann group" za koji je plaketu uručio predsednik Evropske asocijacije menadžera (EMA) Konstantinos P. Lambrinopoulos. SAMPLE nagradu za Promociju i razvoj liderstva među mladima otišla je Biznis inkubatoru za informacione i komunikacione tehnologije "ICT Hub".

SAM je dodelio i nagrade najboljim mladim menadžerima do 35. godina. U ovoj kategoriji prvu nagradu i titulu "Mladi menadžer godine 2015" dobio je Miloš Perović, izvršni direktor i suvlasnik kompanije "Termovent". Drugo i treće mesto osvojili su Dušan Basalo, osnivač i suvlasnik kompanije "Atria group", i Ana Petrović, osnivač i vlasnik "Travel Boutique".

Članovi SAM-a glasali su i za Najbolju instituciju za obrazovanje menadžera i u ovoj kategoriji nagradili Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju FEFA. Nagradu za podsticaj i promociju privrednih tema u javnosti dobila je Vesna Damjanić, novinar RTS-a.

Za Lidera u profesionalnom usavršavanju menadžera proglašena je Mokrogorska škola menadžmenta, dok je priznanje za Najboljeg poslodavca u kategoriji malih preduzeća osvojila kompanija "OSA računarski inženjering". Na drugom i trećem mestu našle su se kompanije "Movem fashion" i "Gi Group HR Solutions".

Specijalna nagrada žirija za Lični herojski čin uručena je heroini naše košarke Nataši Kovačević.

U kategoriji Društveno odgovorna kompanija prvo mesto je osvojila Opšta bolnica "Bel Medic", a drugu i treću "FCA Srbija" ("Fiat Automobili Srbija") i "Philip Morris".

Nagrada "Iskorak 2015" otišla je u ruke projektu MK "Fintel Wind".

Svečanoj večeri dodele Godišnjih nagrada SAM prisustvovalo je više od 360 zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života, a među gostima su bili i Kori Udovički, potpredsednica Vlade Srbije, Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima za pristupanje Srbije EU, Nenad Borovčanin, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, kao i specijalni gost ovogodišnje Gala večeri, predsednik Upravnog odbora Evropske asocijacije menadžera (EMA) Konstantinos P. Lambrinopoulos.

Firme:
Srpska asocijacija menadžera SAM
NCR d.o.o. Beograd
VIP Mobile d.o.o. Beograd
DHL International Beograd d.o.o.
Telenor d.o.o. Beograd
AIGO Business System d.o.o. Beograd
Dexy-Co d.o.o. Novi Beograd
Ministarstvo privrede Republike Srbije
McCann Beograd
ICT hub d.o.o. Beograd
Termovent Komerc d.o.o. Beograd
Atria Group SEE d.o.o Beograd
Travel Boutique d.o.o. Beograd
Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju FEFA Beograd
Radio televizija Srbija- RTS Beograd
Mokrogorska Škola Menadžmenta
Movem & Co. d.o.o.
Gi Group HR Solutions d.o.o. Beograd
BEL MEDIC Beograd
FCA Srbija Kragujevac
Philip Morris services d.o.o. Beograd
MK-Fintel Wind d.o.o. Beograd
Vlada Republike Srbije Beograd
Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije
Tagovi:
SAM
SAM godišnje nagrade 2015
Milan Petrović
Menadžer godine 2015
Vladan Živanović
NCR
Dejan Turk
Vip mobile
Vip mobajl
Nebojša Mandić
DHL
Poslodavac godine 2015
Telenor
Aigo Business System
Dexy co
Željko Sertić
ministarstvo privrede Srbije
McCann group
Evropska asocijacija menadžera
EMA
Konstantinos P Lambrinopoulos
SAMPLE nagrada
Biznis inkubator za informacione i komunikacione tehnologije ICT Hub
Mladi menadžer godine 2015
Miloš Perović
Termovent
Dušan Basalo
Atria group
Ana Petrović
Travel Boutique
Fakultet za ekonomiju finansije i administraciju FEFA
Vesna Damjanić
RTS
Mokrogorska škola menadžmenta
OSA inženjering računari
Movem fashion
Gi Group HR Solutions
Nataša Kovačević
opšta bolnica Bel Medic
FCA Srbija
Fiat Automobili Srbija
Philip Morris
Iskorak 2015
MK Fintel Wind
Kori Udovički
Vlada Srbije
Tanja Miščević
Nenad Borovčanin
Podelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.