NavMenu

Menadžer godine Vladan Živanović, najbolji poslodavac "Telenor" - Dodeljene godišnje nagrade SAM za 2015.

Izvor: eKapija Sreda, 16.12.2015. 11:53
Komentari
Podeli
Srpska asocijacija menadžera (SAM) organizovala je četvrtu godinu zaredom Gala veče povodom dodele "SAM godišnje nagrade 2015". Pozdravljajući brojne zvanice, predsednik SAM-a Milan Petrović istakao je da je ova asocijacija u 2015. godini stekla mnogo novih članova koji su "spremni da pored svojih napora da uspešno posluju i ostvaruju profit pomognu i lokalnoj zajednici, kao i da poklone svoje vreme za razvoj mladih menadžera".

- SAM je okrenut regionalnoj saradnji i povezivanju sa srodnim EU asocijacijama menadžera u želji da se dobre poslovne prakse razmenjuju među vodećim profesionalcima i kompanijama širom regiona i Evrope - rekao je Petrović.

Prema izboru samih članova asocijacije, SAM je dodelio ukupno 22 nagrade u 12 kategorija. Na osnovu ostvarenih poslovnih rezultata titulu "Menadžera godine 2015" poneo je Vladan Živanović, iz kompanije NCR, dok su drugo i treće mesto zauzeli Dejan Turk iz "Vip mobile"-a i Nebojša Mandić iz kompanije DHL.

Prvu nagradu i titulu "Poslodavac godine 2015" dobila je kompanija "Telenor", dok je drugo i treće mesto pripalo kompanijama "Aigo Business System" i "Dexy co". Ove kompanije su u 2015. godini ponudile najbolje uslove za rad i razvoj profesionalnih menadžera, ispunjavajući niz kriterijuma, a nagrade im je uručio specijalni gost večeri Željko Sertić, ministar privrede Srbije.

Regionalni projekat koji je, prema oceni članova SAM-a, u 2015. godini najviše doprineo promociji celog regiona kao investicione destinacije je projekat "Mccann group" za koji je plaketu uručio predsednik Evropske asocijacije menadžera (EMA) Konstantinos P. Lambrinopoulos. SAMPLE nagradu za Promociju i razvoj liderstva među mladima otišla je Biznis inkubatoru za informacione i komunikacione tehnologije "ICT Hub".

SAM je dodelio i nagrade najboljim mladim menadžerima do 35. godina. U ovoj kategoriji prvu nagradu i titulu "Mladi menadžer godine 2015" dobio je Miloš Perović, izvršni direktor i suvlasnik kompanije "Termovent". Drugo i treće mesto osvojili su Dušan Basalo, osnivač i suvlasnik kompanije "Atria group", i Ana Petrović, osnivač i vlasnik "Travel Boutique".

Članovi SAM-a glasali su i za Najbolju instituciju za obrazovanje menadžera i u ovoj kategoriji nagradili Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju FEFA. Nagradu za podsticaj i promociju privrednih tema u javnosti dobila je Vesna Damjanić, novinar RTS-a.


Za Lidera u profesionalnom usavršavanju menadžera proglašena je Mokrogorska škola menadžmenta, dok je priznanje za Najboljeg poslodavca u kategoriji malih preduzeća osvojila kompanija "OSA računarski inženjering". Na drugom i trećem mestu našle su se kompanije "Movem fashion" i "Gi Group HR Solutions".

Specijalna nagrada žirija za Lični herojski čin uručena je heroini naše košarke Nataši Kovačević.

U kategoriji Društveno odgovorna kompanija prvo mesto je osvojila Opšta bolnica "Bel Medic", a drugu i treću "FCA Srbija" ("Fiat Automobili Srbija") i "Philip Morris".

Nagrada "Iskorak 2015" otišla je u ruke projektu MK "Fintel Wind".

Svečanoj večeri dodele Godišnjih nagrada SAM prisustvovalo je više od 360 zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života, a među gostima su bili i Kori Udovički, potpredsednica Vlade Srbije, Tanja Miščević, šefica pregovaračkog tima za pristupanje Srbije EU, Nenad Borovčanin, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, kao i specijalni gost ovogodišnje Gala večeri, predsednik Upravnog odbora Evropske asocijacije menadžera (EMA) Konstantinos P. Lambrinopoulos.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.