NavMenu

Igračke, stari predmeti i grafički dizajn - Otvorena umetnička izložba "EGallery" u Beogradu (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 16.12.2015. 09:07
Komentari
Podeli

Više od 100 radova mladih, talentovanih vizuelnih umetnika, slikara, grafičkih dizajnera, vajara i fotografa predstavljeni posetiocima 15. decembra na otvaranju četvrte postavke izložbe savremene umetnosti "EGallery", u prostorijama agencije za integrisane komunikacije "Executive Group" u Knez Mihailovoj 9 u Beogradu.

Drugu godinu zaredom, prodajna izložba u neuobičajenoj kancelariji-galeriji organizuje se u okviru istoimenog projekta koji je "Executive Group" započeo sa studijom "Š.U.N.D". (Šta umetnost nudi društvu), kako bi podržao mlade kreativce i pružio im priliku za prve korake na komercijalnom umetničkom tržištu.

- Sa velikim zadovoljstvom nastavljamo uspešnu saradnju sa nadarenim, mladim umetnicima, čija maštovitost, vredan rad i upornost zaslužuju podršku i inspiracija su za sve nas kojima su te vrednosti važne. Njihova umetnost oplemenjuje svakodnevnicu naših kolega, klijenata i prijatelja, a verujem da će tako delovati i na vas- istakao je Darko Matijašević, generalni direktor "Executive Group".

U novom izdanju "EGallery" učestvuje više od 40 autora. Pažnju posetilaca privukla su dela mladog umetnika Ivana Kocića, koji se, koristeći "asemblaž" tehniku, na drugačiji način poigrava igračkama i starim predmetima, stvarajući od njih likovne forme.

Publici su naročito bila zanimljivi i plakati umetničkih kolektiva "Silkskrin Print" i "Le Cabinet SR:CH", čiji autori koriste citate pop kulture i ulične umetnosti, balansirajući između tradicionalnih i savremenih grafičkih tehnika.

Direktorka studija "Š.U.N.D". Jovana Bobić je naglasila da je "EGallery" odlična prilika za sve kreativce da svoj rad predstave javnosti na inovativan način:

- Kroz svaku novu postavku se trudimo da akcenat bude na nekoj drugoj umetničkoj formi, a ovog puta je to asemblaž. Š.U.N.D. želi da okupi i umreži što više talentovanih umetnika, u čemu nam pomaže saradnja na ovako zanimljivom projektu sa "Executive Group".

U okviru projekta, do sada se javnosti predstavilo više od 110 mladih autora. Postavke na dva sprata galerijskog prostora smenjuju se svakih šest meseci.

"EGallery" je otvorena za posete svakog petka od 15.00 do 17.00 časova, uz prethodnu najavu dolaska na e-mail office@eg.rs.

Fotogalerija
EGallery
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.