Izvor: eKapija | Utorak, 09.10.2007.| 19:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kreću prve ponude iz Basler osiguranja – zaštita od rizika otplate dugoročnih kredita, kao i zaštita lekara i stomatologa od rizika grešaka

(Foto: b)

Osiguravajuća kuća „Basler“, član švajcarske finansijske institucije „Baloise“, počeće uskoro plasiranje polisa osiguranja uz saradnju sa bankama. Potencijalni klijenti će, prema rečima direktora Vladimira Medana, na šalteru banke uz kredit, moći da kupe polisu životnog osiguranja i osiguranja imovine.

- Osiguranje predstavlja smenjenje rizika otplate dugoročnih kredita, kako za banke, tako i za klijenta. Kupovinom životnog osiguranja klijent obezbeđuje da će u slučaju prevremene smrti „Basler“ osiguranje otplatiti ostatak duga, a kupovinom polise za osiguranje imovine, klijentu će u slučaju oštećenja stana, u toku otplate kredita „Basler“ obezbediti novac za saniranje štete – objašnjava Medan.

On nije precizirao sa kojim bankame će Basler ostvariti saradnju, ali je napomenuo da će ova vrsta osiguranja biti dostupna zainteresovanima do kraja oktobra 2007.

(Foto: b)

Takođe, ova osiguravajuća kuća u novembru počinje veliku kampanju promovisanja specifičnih proizvoda životnog i neživotnog osiguranja. Jedan ot tih proizvoda je i osiguranje doktora i stomatologa od profesionalne odgovornosti.

- U procesu lečenja pacijenta može doći do lekarske greške pa i do pokretanja pravne procedure oštećenog. U slučaju da pacijent ili netko drugi pokrene tužbu zbog profesionalne greške ili materijalne štete, premija osiguranja pokriva troškove procesa i advokata, a ako se utvrdi krivica, pokriva se i odštetni zahtev – naglašava Medan.

On kaže da je cilj ove kampanje usklađivanje proizvoda sa potrebama klijenta.

Vladimir Medan

- Filozofija “Baslera”, koji ima 150 godina dugu tradiciju, je da usluge maksimalno prilagodi klijentima. Basler je brend, jedna od najvećih osiguravajućih grupa u Evropi, koja osim u Švajcarskoj, u vlasništvu ima veći broj osiguravajućih društava, pre svega u zemljama zapadne i srednje Evrope.

Basler, kako kaže Medan, nudi i životno osiguranje, kao I kombinovana neživotna osiguranja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.